ماست ایسلندی و طرز تهیه آن در خانه

به گزارش مجله جهانگیر، ماست ایسلندی یک ماست بدون چربی و غلیظ است که به علت مقدار پروتئین بالا و چربی بسیار پایین نزدیک به صفر جزو برترین محصولات لبنی دردنیا است. پروتئین این ماست 3 برابر ماست های دیگر است و به علت داشتن پروتئین بالا و چربی بسیار پایین، ماست مناسب ورزشکاران است.

ماست ایسلندی و طرز تهیه آن در خانه

این ماست به علت غلظت بسیار بالا برای درست کردن انواع کیک، محصولات لبنی میوه ای، دسر و کوکی ها مورد استفاده قرار می گیرد، اما در قرن نهم به طور سنتی با کرم و قهوه سرو می شده است. اسکایر یک محصول لبنی سنتی ایسلندی است که کاملا ابریشمی است و در حالی که یک نوع ماست است، شبیه پنیر است. ماست ایسلندی از طریق وایکینگ های باستانی در ایسلند ساخته شده است و از ماست های آمریکایی و اروپایی خیلی غلیظ تر است. این ماست به علت ساخته شدن از شیر بدون چربی همراه با محیط کشت زنده و پروتئین بالا کاملا پروبیوتیک است.

ماست ایسلندی در سال 2005 از طریق شخصی به نام زیگی هلمرسون به مردم معرفی گردید و از آن پس با نام زیگی به فروش می رسد. این محصول از برداشتن چربی از شیر کم چرب ساخته می گردد، به طوری که شیر پس از به کار بردن مایه ماست قبلی در محیط گرم قرار داده می گردد و پس از غلیظ شدن، آب آن بوسیله کیسه پنیر تخلیه می گردد.

مواد لازم برای تهیه ماست ایسلندی

  • شیر یک لیتر
  • مایه ماست ایسلندی دو قاشق غذاخوری
  • مایه پنیر سه قطره

طرز تهیه ماست ایسلندی

مرحله اول

درجه حرارت شیر را بالا ببرید سپس آن را به آرامی به 43 درجه سلسیوس برسانید. مقداری شیر گرم را به مایه ماست ایسلندی اضافه کنید و سپس آن را داخل قابلمه شیر گرم بریزید. (برای مایه ماست می توانید از مایه ماست ایسلندی کاله بهره ببرید تا بافت ماستی که در خانه آماده می کنید به محصول اصلی شبیه گردد.)

حالا 3 قطره مایه پنیر را به آب سرد بدون کلر اضافه نموده سپس به مواد قبلی اضافه کنید. قابلمه را 12 ساعت کنار بگذارید تا به وضعیتی که در شکل می بینید در بیاید.

مهم این است که در زمان مناسب از هر مرحله به مرحله بعد بروید تا در نهایت به نتیجه دلخواهتان دست پیدا کنید.

مرحله دوم

یک آبکش را به همراه یک کیسه پنیر دو لایه روی یک کاسه قرار دهید. ماده را از طریق قاشق داخل کاسه بریزید و به هیچ وجه تا زمانی که به انتهای قابلمه نرسیدید مایع را سرریز نکنید چون مواد مغذی ظریف آسیب می بینند.

کیسه ای که در این مرحله انتخاب می کنید، اهمیت زیادی دارد چون غلظت نهایی ماست ایسلندی شما به بافت همین کیسه بستگی دارد. پس سراغ هر کیسه پارچه ای که در خانه دارید نروید.

مرحله سوم

ماست دلمه شده را در یک محیط خنک قرار دهید تا برای چهار تا هشت ساعت به صورت دست نخورده باقی بماند و آب ماست کاملا خارج گردد.

یادتان نرود که حرارت بالا بر طعم و بافت ماستتان تاثیر می گذارد. پس اشتباهات قابلمه را نزدیک شوفاژ یا در نقاط گرم آشپزخانه قرار ندهید تا بعد از گذشت این ساعات، نتیجه کارتان ناامید کننده به نظر نرسد.

مرحله چهارم

ماست را درون یک کاسه بریزید و با یک همزن برقی هم بزنید. یک قاشق سوپ خوری مایه پنیر اضافه کنید تا آن را به قوام ابریشمی برساند.

وقتی که ماست کاملا یکدست شد و به بافت دلخواهتان رسید، همزن را خاموش کنید. اگر قبلا تجربه مصرف ماست ایسلندی را داشته باشید، می دانید که نتیجه کار شما باید مایعی کاملا غلیظ و نسبتا سفت باشد.

در آخر هم می توانید ماست را به یاری یک شیرین کننده شیرین کنید تا خوشمزه تر گردد. مقداری از ماست را برای درست کردن ماست بعدی کنار بگذارید.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 15 شهریور 1401 بروزرسانی: 15 شهریور 1401 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 1894

به "ماست ایسلندی و طرز تهیه آن در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "ماست ایسلندی و طرز تهیه آن در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید