طرز تهیه ماهی شکم پر به 2 روش؛ نکات طلائی برای خوشمزه تر شدن آن????
به گزارش مجله جهانگیر، ماهی شکم پر یکی از غذاهای سنتی خوشمزه و پرطرفدار در ایران و سراسر جهان است. ماهی شکم پر با همانطور که از اسمش معین است، از ماهی که شکم آن با سبزیجات و مغز گردو، زرشک و غیره پر درست خواهد شد. ماهی شکم پر به علت حضور ماهی در این غذای لذیذ سرشار از کلسیم، پروتئین و ویتامین های مهم و ضروری برای بدن می باشد، که مصرف آن سلامتی بدن را تضمین خواهد نمود. به طور کلی روش های مختلفی برای تهیه ماهی شکم پر وجود دارد. در ادامه شما را با طرز تهیه ماهی شکم پر در قسمت آشپزی از مجله اینترنتی خبرنگاران آشنا خواهیم کرد.
ماهی | 1 عدد |
سیر | 2 حبه |
نعنا، جعفری، گشنیز | 300 گرم |
انار جنگلی یا رب انار | 3 قاشق غذا خوری |
گردو خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
ادویه ماهی | به مقدار لازم |
آبلیمو طبیعی | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه | به مقدار لازم |
روغن مایع | به مقدار لازم |
دستور تهیه ماهی شکم پر در روی گاز:
در انتخاب ماهی شکم پر توصیه می گردد که از ماهی سفید یا ماهی قزل آلا بهره ببرید و اگر به این ها دسترسی ندارید می توانید هر گونه ماهی که مد نظرتان است، بهره ببرید.
بعد از اینکه ماهی را تهیه نمودید، نوبت به تمیز کردن آن می رسد. با استفاده از یک چاقوی تیز ماهی را به صورت طولی برش دهید و محتویات داخل شکم آن را کاملا خالی کنید و خوب داخل و خارج ماهی را با آب بشویید تا هیچ گونه رد خون در آن باقی نماند و در ادامه مقداری آبلیمو طبیعی را به همراه نمک بر روی سطح و داخل شکم ماهی بریزید.
در گام بعدی نوبت تمیز کردن سبزی ها است. بعد از اینکه سبزی ها را پاک کردید، آن را بشویید و بر روی تخته آشپزخانه به صورت ساطوری خرد کنید.
سپس به سبزی خرد شده انار جنگلی ساییده شده یا رب انار را اضافه کنید و در ادامه به آن گردو خرد شده، نمک، ادویه ماهی و فلفل سیاه اضافه کنید و خود مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند و طعم یکدیگر را بگیرند.
بعد از اینکه مایه داخل شکم ماهی آماده شد، آن را به داخل شکم ماهی بریزید و با استفاده از نخ آشپزی شکم ماهی را به گونه ای بدوزید که مواد از داخل آن بیرون نریزند.
در ادامه یک تابه مناسب تهیه کنید و درون آن روغن مایع بریزید و بر روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار دهید و بگذارید تا روغن داغ گردد. سپس ماهی را در داخل تابه قرار دهید و بعلاوه حرارت را کم کنید. سپس دو طرف ماهی را در آن سرخ کنید و برای ناهار میل کنید.
دستور تهیه دیگر ماهی شکم پر:
ماهی مایه داخل شکم ماهی را در یک تابه جداگانه تفت می دهند و مقداری سرخ می نمایند. سپس ماهی را نیز به طور جداگانه سرخ می نمایند و در نهایت مایه را در داخل شکم ماهی می ریزند.
دقت داشته باشید که مقداری از مایه داخل شکم ماهی را جدا کنید و در یک قابلمه دیگر بریزید تا سس ماهی شکم پر را با آن درست کنید.
بعد از اینکه داخل شکم ماهی را با مایه پر کردید، ماهی را در قابلمه سس قرار دهید و به آن یک پیمانه آب جوش و یک قاشق غذاخوری رب انار اضافه کنید. سپس حرارت اجاق گاز را بر روی کم تنظیم کنید تا ماهی به آرامی پخته گردد و آب داخل قابلمه به خورد ماهی برود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماهی کبابی و سبزیجات، همراه با سبزی پلو ????
طرز تهیه ماهی شکم پر در فر:
در بالا به تهیه ماهی شکم پر با استفاده از روش بدون فر پرداختیم. در ادامه به تهیه ماهی در فر خواهیم پرداخت.
بعد از اینکه مایه را به داخل شکم ماهی اضافه کردید و شکم آن را با نخ آشپزی دوختید. فر را روشن کنید و دمای آن را بر روی 200 درجه سانتیگراد یا 400 درجه فارنهایت تنظیم کنید و صبر کنید تا فر کاملاً گرم گردد.
مقداری پیاز و فلفل دلمه ای را به صورت ورقه ای و با ضخامت 3 تا 4 سانتی متر بر کف ظرفی که می خواهید در فر قرار دهید بگذارید تا ماهی به کف ظرف نچسبد.
ماهی ها را درون ظرف پیرکس بر روی پیاز و فلفل ورقه ای قرار دهید و سپس با فویل آلومینیومی روی ظرف را بپوشانید. به این نکته توجه کنید که ماهی ها نباید با فویل تماس برقرار نمایند. اگر ظرف به گونه ای بود که فویل با ماهی در تماس بود، بر روی ماهی مقداری کاغذ نسوز قرار دهید، سپس فویل را بر روی آن قرار دهید.
بعد از اینکه فر کاملا داغ شد، ظرف پیرکس را در وسط فر قرار دهید و به مدت 45 دقیقه صبر کنید. سپس فویل و در صورت استفاده از کاغذ نسوز آن را از روی طرف بردارید و فر را در حالت گریل قرار دهید تا روی ماهی نیز به خوبی برشته گردد.
ماهی شکم پر را بعد از آماده شدن می توانید در کنار سبزی پلو، پلو زعفرانی یا به همراه نان سرو کنید.
نکاتی در خصوص ماهی شکم پر در فر:
برای پخت ماهی در فر 2 روش وجود دارد:
1- یکی آنکه ماهی را به صورت درسته یا تکه شده به همراه مخلفات و طعم دهنده های مختلف بدون در پوش داخل ظرف مخصوص فر قرار داده و داخل فر بپزید.
2- روش دیگری که شکم ماهی را از مواد طعم دهنده پر نموده و پس از پیچیدن داخل لایه ای از فویل آلومینیوم یا کاغذ مخصوص ، داخل فر قرار دهید.
برای اینکه ماهی داخل کاغذ الومینیوم پوستی سرخ شده پیدا کند ، یک عدد تخم مرغ را در 2 قاشق آب سرد بزنید و با قلم مو روی ماهی بمالید ، سپس کمی پودر سوخاری روی آن بریزید .
اگر می خواهید ماهی را به صورت تکه تکه در فر بپزید ، راه حل دیگر ، ریختن مقداری کره ، چند حبه سیر خرد شده ، 2 عدد پیاز خلال شده و مقداری برگ رازیانه در کف ظرف مخصوص فر و قرار دادن ماهی روی این مواد است؛ البته تکه های ماهی را با نمک و فلفل و هر ادویه دلخواه دیگر طعم دار کنید و سپس روی این مواد بچینید.
بیشتر بخوانید: برای شام چی بپزم؟؛ فهرست غذاهای ساده و سریع برای شام
نکاتی در تهیه ماهی شکم پر
- مقدار موادی که برای داخل شکم ماهی استفاده می کنید را با توجه به میزان ماهی انتخاب کنید و بعلاوه داخل شکم ماهی را خیلی با مواد پر نکنید، چونکه مانع از دوختن آن می گردد.
- در دستور تهیه ماهی شکم پر شمالی از سبزی معطری به نام نارلنگ استفاده می نمایند، در صورت عدم دسترسی به آن از سبزیجاتی مانند نعنا، گشنیز، جعفری و ترخون بهره ببرید.
- در دستور شمالی ماهی شکم پر از تخم ماهی به نام اشپل استفاده می نمایند. در صورتی که تمایل به استفاده از آن را ندارید می توانید مقدار گردو، سیر و سبزی را بیشتر کنید.
- برای خوشمزه تر شدن ماهی شکم پر، به مواد داخل شکم آن مقداری زرشک و زعفران دم نموده اضافه کنید، تا ماهی شما طعم بی نظیری به خود بگیرد.
- در جنوب در تهیه ماهی شکم پر حتما از ادویه کاری استفاده می نمایند که طعم ماهی را بسیار متفاوت و خوشمزه خواهد نمود.
- خوشمزه ترین نوشیدنی که می توانید در کنار این غذا بنوشید، شربت آبلیمو که از لیموی تازه تهیه شده است.
- برای طعم دار کردن ماهی برترین روش، آغشته کردن ماهی به مخلوطی از زعفران ساییده شده ، زردچوبه ، پودر سیر ، نمک ، پودر فلفل سیاه و یا تمبر هندی ، گاهی آرد سوخاری است.
- گاهی می توانید برشهایی بر روی ماهی ایجاد کنید و زنجبیل تازه را در روغن ریخته یا از پودر آن برای مزه دار کردن بهره ببرید .
- سیر تازه هم طعم و عطر و بویی خاص برای طعم دار کردن ماهی به آن می بخشد.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه ماهی کبابی و سبزیجات
منبع: اُکالا