طرز تهیه کوبه مرغ عربی خوشمزه و لذیذ به روش اصلی

به گزارش مجله جهانگیر، کوبه مرغ، کپه مرغ یا کبه مرغ یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه عربی با گوشت مرغ است. طعم و مزه بی نظیر کبه یا به قول عرب ها کیبه عربی باعث شده تا در فهرست غذاهای محبوب بین المللی قرار بگیرد. کوبه مرغ عربی در دسته غذاهای سرخ کردنی است، اما به علت نوع موادی که در پخت آن به کار رفته روغن کمی به خود جذب می نماید. کبه عربی با مرغ ظاهری شبیه ناگت مرغ و پیراشکی مرغ دارد. در این مقاله از در ما طرز تهیه کوبه مرغ عربی و فوت و فن های خوشمزه شدن این غذای عربی را به شما آموزش می دهیم.

طرز تهیه کوبه مرغ عربی خوشمزه و لذیذ به روش اصلی

مواد لازم برای تهیه کوبه مرغ

مواد اولیهمیزان مورد احتیاج
سیب زمینی1 عدد میانه
برنج (ایرانی یا نیم دانه)2 لیوان فرانسوی دسته دار
سینه مرغ (بدون پوست و استخوان)250 گرم
تخم مرغ1 عدد
زرشک (شسته و آبکشی شده)2 قاشق غذاخوری سرخالی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه میزان دلخواه
زعفراننصف قاشق چای خوری
پیاز1 عدد میانه
هویج1 عدد کوچک
سیر تازه2 حبه
آببه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه میزان کافی
نان و سس دلخواهبرای سرو کبه مرغ

مدت زمان آماده سازی مواد: 70 دقیقه

مدت زمان پخت کوبه مرغ: 10 دقیقه

مقدار کالری در 100 گرم کوبه مرغ: حدود 194 کیلوکالری

مراحل طرز تهیه کبه مرغ عربی

اگر می خواهید شکل و طعم کوبه مرغ عالی گردد، مطابق دستورالعمل زیر مرحله به مرحله پیش بروید تا یک کپه مرغ لذیذ و خوشمزه داشته باشید.

مرحله اول: سینه مرغ را بپزید

سینه مرغ را به همراه پیاز، نمک، فلفل سیاه، سیر و هویج در یک قابلمه ریخته و روی آن حدود یک لیوان آب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید. ابتدا شعله را زیاد کنید تا آب به جوش آید. پس از جوش آمدن آب حرارت را کم کنید تا مرغ به آرامی پخته گردد.

در صورت تمایل می توانید سینه مرغ، نمک و فلفل سیاه را به صورت یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری نمایید.

مرحله دوم: سیب زمینی ها را بپزید

در ظرفی جداگانه سیب زمینی ها را همراه با میزانی آب بپزید.

مرحله سوم: برنج را کته کنید

در فاصله پخت مرغ و سیب زمینی، یک قابلمه حدود 3 لیوان دسته دار فرانسوی آب بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار داده تا آب کاملاً به جوش آید. در این فاصله برنج را بشویید. برای شستن برنج کافی است، برنج را در یک کاسه بریزید. حالا آب به ظرف برنج اضافه کنید، طوری که سطح برنج کاملاً با آب پوشانده گردد.

برنج را با دست هم بزنید اجازه دهید برنج ته نشین گردد. آب روی برنج را خالی کنید. این کار را سه مرتبه انجام دهید. پس از آن برنج را داخل قابلمه روی گاز بریزید. برنج را باید زمانی اضافه کنید که آب در حال جوشیدن است. برای تهیه این غذای خوشمزه با مرغ بهتر است از برنج ایرانی نیم دانه یا سالم بهره ببرید. حرارت را کم کنید تا آب برنج کشیده گردد.

در صورت تمایل می توانید انواع برنج ایرانی و خارجی را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری نمایید.

مرحله چهارم: زعفران را دم کنید

در این فاصله زعفران را دم کنید. برای دم کردن زعفران، ابتدا باید زعفران را خوب آسیاب کنید تا حالت پودری بگیرد. پودر زعفران را در یک فنجان یا قوری کوچک ریخته و 4 قاشق غذاخوری آب جوش به آن اضافه کنید و آن را دم کنید.

شما بعلاوه می توانید از یخ برای رنگ دادن زعفران بهره ببرید. برای این منظور کافیست یک قالب یخ مکعبی شکل کوچک را به زعفران آسیاب شده اضافه کنید. اجازه دهید تا یخ کاملاً آب گردد. در این صورت زعفران شما به خوبی رنگ می اندازد.

مرحله پنجم: نمک، روغن، زردچوبه و زعفران را به قابلمه برنج اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه کوبه مرغ باید روغن، نمک، زردچوبه و زعفران را به برنج در حال پخت اضافه کنید. فقط زمانی باید این مواد را اضافه کنید که آب برنج تقریبا ته کشیده است. به مدت 15 دقیقه دم کن روی قابلمه قرار دهید تا برنج شما کاملاً کته گردد.

در صورت تمایل می توانید خرید زردچوبه، زعفران و روغن را به صورت حضوری اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.

مرحله پنجم: سیب زمینی و برنج را با گوشتکوب له کنید

بعد از اینکه کته شما آماده شد و سیب زمینی ها کاملا پخته شدند، پوست سیب زمینی ها را بگیرید. سپس برنج و سیب زمینی را باید در ظرفی ریخته و با استفاده از گوشتکوب خوبه له کنید.

شما بعلاوه می توانید مواد را داخل میکسر بریزید، ولی استفاده از گوشتکوب معمولی باعث می گردد تا بافت کوبه بهتر گردد. بعد از له کردن برنج و سیب زمینی، مایه خمیری را کنار گذاشته تا خنک گردد.

مرحله ششم: سینه مرغ پخته شده را ریش ریش نمایید

در این مرحله از طرز تهیه کوبه مرغ باید سینه مرغ را از قابلمه خارج نموده و روی سینی بگذارید تا کاملاً خنک گردد. سپس با استفاده از چنگال یا دست مرغ را کاملاً ریش ریش کنید.

مرحله هشتم: زرشک و مرغ را تفت دهید

میزانی روغن سرخ کردنی در تابه ریخته و حدود یک چهارم قاشق غذاخوری به آن زعفران دم نموده اضافه کنید. روغن را روی حرارت ملایم گرم کنید. روغن که داغ شد، مرغ ریش ریش شده را همراه زرشک شسته و آبکشی شده به تابه اضافه نموده و تفت بدهید. قبل از اضافه کردن زرشک به تابه باید آن را کاملا شسته و خشک کنید.

شما می توانید خرید زرشک را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های انجام دهید.

مرحله نهم: مرغ و زرشک تفت داده شده را در مایه خمیری کوبه قرار دهید

برای اینکه خمیر برنج و سیب زمینی به دست شما نچسبد، یک کاسه آب ولرم کنار دست خود قرار دهید. بعد از خیس کردن دست به میزان یک نارنگی از مایه خمیری بردارید.

آن را داخل دست کاملاً گرد کنید. حالا انگشت شست را وسط خمیر قرار داده تا یک گودی ایجاد گردد. در ادامه میزانی از مایه مرغ و زرشک تفت داده شده را داخل حفره ایجاد شده بریزید. به آرامی اطراف خمیر را جمع کنید تا حفره کاملاً پوشانده گردد. شما می توانید با دست به کوبه شکل بدهید.

مرحله دهم: سطح کوبه ها را با تخم مرغ رومال کنید

کوبه های آماده شده را داخل سینی قرار دهید. تخم مرغ را در ظرفی شکسته و خوب هم بزنید. سپس با استفاده از برس مخصوص آشپزی سطح کوبه ها را با تخم مرغ هم زده رومال کنید.

سینی حاوی کوبه ها را داخل یخچال به مدت 2 ساعت قرار دهید (اگر زمان کافی ندارید این مرحله را حذف کنید).

در صورت تمایل می توانید برای خرید تخم مرغ به صورت حضوری اینترنتی به فروشگاه های مراجعه نمایید.

مرحله دهم: کپه مرغ را سرخ کنید

در یک تابه نچسب و گود میزانی روغن سرخ کردنی بریزید. اجازه دهید تا روغن کاملاً داغ گردد. حالا کوبه ها را در روغن داغ بریزد تا کاملا سرخ و برشته شوند. روغن باید به میزان ای باشد که کوبه ها در آن غوطه ور شوند.

مرحله یازدهم: کبه عربی با مرغ را سرو کنید

کوبه ها را پس از سرخ کردن روی دستمال روغن گیر در یک بشقاب بگذارید تا روغن اضافی آنها کاملاً گرفته گردد. حالا با استفاده از برش های لیمو، سبزیجات دلخواه و میزانی زرشک تفت داده شده کبه مرغ را تزیین کنید. شما می توانید کپه مرغ را در کنار نان و همراه با انواع سس دلخواه سرو کنید. نوش جان!

در صورت تمایل شما می توانید انواع نان و انواع سس را به صورت حضوری یا اینترنتی از فروشگاه های خریداری نمایید.

نکات مهم در طرز تهیه کوبه مرغ

  • اگر می خواهید طعم کوبه مرغ شما کمی ترش تر گردد می توانید از زرشک بیشتری بهره ببرید.
  • برای اینکه خمیر به دست شما نچسبد، هنگام گرد کردن خمیر برنجی دست خود را خیس کنید.
  • برای خوش طعم شدن مرغ می توانید آن را با یک لیوان آب پرتقال روی حرارت کم بپزید.
  • کبه عربی را به جای برنج با بلغور گندم هم درست می نمایند.

بیشتر بخوانید:

فوت و فن های خوشمزه شدن کوبه مرغ

چرا کوبه مرغ در داخل روغن وا می رود؟

1- اگر مایه خمیری کوبه کاملاً خنک نشده باشد و شما سریع مرغ و زرشک را داخل آن قرار دهید، هنگام سرخ کردن کوبه وا می رود.

2- اگر برنج به میزان کافی کته نشده باشد یا بیش از حد شل آن را بردارید احتمال وا رفتن کوبه در روغن وجود دارد.

آیا رومال کردن کوبه مرغ یا تخم مرغ ضروری است؟

رومال کردن کوبه با تخم مرغ باعث می گردد تا شکل نهایی کوبه شما پس از سرخ شدن بهتر شده و رنگ نارنجی و زیبایی پیدا کند.

آیا می توان کوبه مرغ را داخل فر درست کرد؟

کوبه مرغ جزو غذاهای سرخ کردنی است و بهتر است در روغن سرخ گردد تا شکل و بافت خود را حفظ کند، اما در صورت تمایل شما می توانید آن را داخل فر یا دستگاه سرخ کن نیز درست کنید.

منبع: افق کوروش
انتشار: 24 اردیبهشت 1403 بروزرسانی: 24 اردیبهشت 1403 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 2068

به "طرز تهیه کوبه مرغ عربی خوشمزه و لذیذ به روش اصلی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه کوبه مرغ عربی خوشمزه و لذیذ به روش اصلی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید