طرز تهیه رشته پلو با مرغ و کوفته قلقلی
به گزارش مجله جهانگیر، رشته پلو، یکی از انواع پلوهای سنتی ایرانی است که هواداران بسیاری در کشور ما دارد. اما از این غذا در منطقه خلیج فارس و کشورهای همسایه شرقی ایران نیز به وفور استفاده می گردد. طرز تهیه رشته پلو در تمامی منطقه ها خاورمیانه یکسان است. اما ممکن است علاوه بر رشته ای که به پلو اضافه می گردد، از ادویه های گرم و کشمش نیز در طبخ رشته پلو استفاده گردد. رشته پلو غذایی است که با انواع کباب یا خورشت می توان آن را سرو کرد.
به عنوان مثال جوجه کباب خانگی و خورشت های کوفته قلقلی و مرغ آلو، پر طرفدارترین غذاهای مکمل رشته پلو محسوب می شوند.
در صورتی که وقت کافی برای تهیه انواع خورشت ندارید، می توانید این غذا را جوجه کباب خانگی سِرو و نوش جان کنید.در این مقاله به ترتیب، طرز تهیه رشته پلو و خورشت های کوفته قلقلی و مرغ آلو را مطالعه خواهید کرد.
تهیه کردن رشته پلو
رشته پلو، غذایی با طبع سرد است. بنابراین ضروری است هنگام پخت از ادویه های گرم بهره ببرید. البته استفاده از این تکنیک برای کاهش طبع سرد پلو، امری اختیاری است و در دستور اصلی رشته پلو وجود ندارد. پودر جوز هندی، میخک، دارچین و فلفل سیاه، ادویه هایی هستند که هم به تنهایی و هم به صورت ترکیبی، می توانید از آنها بهره ببرید. توجه داشته باشید زمان به کارگیری ادویه های مذکور، هنگام دَم کردن برنج است.
در صورتی که هنگام عمل آوردن برنج در آب از آنها بهره ببرید، پلو تیره و تلخ خواهد شد. بنابراین اکیداً از ریختن ادویه در آب برنج خودداری کنید.
طرز تهیه رشته پلو
مواد زیر به تعداد 2 نفر در نظر گرفته شده است. زمان پخت حداکثر 2 ساعت و 30 دقیقه است.
مواد لازم
- رشته پلویی 1/5 پیمانه
- برنج ایرانی 1 پیمانه
- نمک 1 قاشق مرباخوری
- روغن حیوانی یا کره داغ شده 1/2 پیمانه
- کشمش پلویی 1 پیمانه
دستور پخت
- برنج را پس از پاک کنید و به مدت یک ساعت با آب گرم و نمک بخیسانید.
- سپس برنج های خیس خورده را در آب جوشیده ریخته و اجازه دهید نرم گردد.
- پس از اینکه برنج ها به حالت مطلوب رسیدند، رشته ها را با آن مخلوط کنید و اجازه دهید همراه برنج، کمی نرم شوند.
- حال مخلوط رشته و برنج را آبکشی کنید.
- قابلمه سایز میانه انتخاب نموده، مقدار کمی روغن یا کره را در آن داغ کنید و مخلوط رشته و برنج را در آن بریزید.
- در صورت تمایل ادویه های گرمی -که پیشتر به آنها اشاره شد- را روی رشته پلو بپاشید و پلو را هم بزنید.
- برای در قابلمه، از دَم کُنی بهره ببرید و اجازه دهید برنج به مدت حداکثر یک ساعت با شعله بسیار ملایم، خوب دم بکشد.
- پس از اینکه رشته پلو دم کشید، روغن یا کره داغ شده را روی آن بریزید تا به خورد برنج برود.
- در صورت تمایل می توانید کشمش را سرخ کنید و روی رشته پلو ریخته و نوش جان کنید.
طرز تهیه خورشت مرغ آلو
خورش مرغ آلو، خوشمزه ترین خورشت، به عنوان مکمل رشته پلو است. بنابراین با مطالعه دستور پخت زیر می توانید مزه خاص و جدیدی از رشته پلو را امتحان کنید. مواد زیر به تعداد 2 نفر در نظر گرفته شده است. زمان پخت حداکثر 2 ساعت است.
مواد لازم
- ران مرغ قطعه شده 400 گرم
- آلو بخارا (آلو خورشتی) 100 گرم
- پیاز نگینی شده میانه 1 عدد
- زردچوبه ، فلفل سیاه و نمک به مقدار دلخواه
- دَم نموده زعفران نصف پیمانه
- کره 50 گرم
دستور پخت
- آلوها را از قبل در یک پیمانه آب جوشیده و نیمی از دَم نموده زعفران بخیسانید.
- ران های مرغ، نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و نیمی از پیازها را با مقدار کمی کره در آب جوشیده ریخته و اجازه دهید خوب بخارپز گردد.
- با به جای مانده پیازها، پیاز داغ مطلوب درست نموده و آلوهای خیسانده شده را در آن سرخ کنید. در این مرحله، باید آلوها به روغن بیفتد.
- قطعات مرغ را آلوهای سرخ شده مخلوط کنید، آب به جامانده از آلو خیس خورده و به جای مانده دَم نموده زعفران را به آن اضافه کنید.
- خورشت را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید به مدت 1 ساعت، جا بیفتد.
- پس از گذشت 2 ساعت از زمان آغاز تهیه خورشت، غذا آماده سِرو است.
طرز تهیه خورشت کوفته قلقلی
خورشت کوفته قلقلی، احتمالاً آسان ترین خورشت ایرانی است که در مدت زمان کمتری نسبت به دیگر خورشت های ایرانی، آماده سِرو می گردد. از ترکیب رشته پلو و خورشت کوفته قلقلی نیز بسیار استقبال می گردد. مواد زیر مواد زیر به تعداد 2 نفر در نظر گرفته شده است. زمان پخت حداکثر 1 ساعت و 30 دقیقه است.
مواد لازم
- گوشت چرخ نموده کم چرب 200 گرم
- پیازه بزرگ 1 عدد
- کره 50 گرم
- روغن سرخ کردنی 2 قاشق غذا خوری
- دارچین، فلفل سیاه، نمک به مقدار لازم
- پودر لیمو عمانی یک قاشق غذاخوری سرخالی
- آب جوشیده 1 پیمانه
دستور پخت
- پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
- گوشت و ادویه ها را به پیاز اضافه کنید و خوب ورز بدهید.
- پس از اینه خمیر یک دستی به دست آمد، گوشت ها را به مقدار یک بند انگشت، کوفته کنید.
- کره و روغن را در تابه داغ کنید و کوفته ها را در آن سرخ کنید.
- پس از اینکه تمام کوفته ها سرخ شدند، پیاز داغ درست کنید و کوفته ها، مقداری آب، نمک و پودر لیمو عمانی در آن بریزید و اجازه دهید خورشت جا بیفتد.
- رنگ این خورشت تیره است. در صورتی که دوست دارید خورشت روشن تر گردد، از دَم نموده زعفران در مرحله نهایی تهیه خورشت بهره ببرید. در غیر این صورت افزودن دارچین و پودر لیمو عمانی، خورشت را تیره تر می نماید.
تذکرها
- نرمی برنج را حتماً تست کنید، هر دانه برنج باید در حدی نرم باشد که از وسط به دو نیم تقسیم گردد.
- در مرحله 3 لازم نیست رشته ها کاملاً نرم شوند.
- استفاده از کشمش در رشته پلو، کاملاً اختیاری است.
- در مرحله 3 خورشت مرغ آلو، آب آلوها را دور نریزید.
- آب خورشت کوفته گنجشکی، باید تبخیر گردد و روی کوفته ها حالت سُس داشته باشد. اما در صورت تمایل می توانید از خورشت رقیق نیز در سِرو رشته پلو با کوفته گنجشکی، بهره ببرید.
کلام آخر
رشته پلو یک غذای سنتی و بومی استان خراسان است که البته در بسیاری از نقاط ایران نیز طبخ می گردد. در گذشته از این غذا برای مناسبت حنا بندان (یکی از سنت های مرتبط به عروسی) استفاده می شد. امروزه کمتر شاهد سِرو این غذا در این مراسم هستیم. طرز تهیه رشته پلو بسیار آسان است، به طوری که در مدت زمان کوتاهی آماده سِرو می گردد. بنابراین با مطالعه این مقاله قادر خواهید بود طرز تهیه رشته پلو و دو نوع خورشت پرطرفداری و مکمل آن را آموخته و پخت آن را در منزل تجربه کنید.
منبع: اسنپ مارکت