4 طرز تهیه شیرینی کاکا با کدوحلوایی و بدون کدو ، چرا کاکا سفت میشه؟

به گزارش مجله جهانگیر، کاکا کدو حلوایی یکی از و شیرینی ساده خانگی با کدو حلوایی یا کدو تنبلهستش. اگر تا حالا شیرینی کاکا رو به عنوان یک نخوردین یا نپختین، همین حالا دست به کار بشین. مواد اولیه شیرینی کاکا با کدو حلوایی و بدون کدو حلوایی به قدری ساده و دم دستیه که به راحتی می تونین برای پختن این شیرینی خوشمزه گیلانی به خصوص به عنوات اقدام کنین. این کیک تابه ای گیلان، با طعم ها و مواد اولیه مختلفی تهیه می گردد که از جمله آنها می توان به کاکا ساده با ماست، کاکا ساده با آرد گندم و کاکا ساده با آرد برنج اشاره نمود. در ادامه طرز تهیه شیرینی کاکا رو توی از مجله خبرنگاران بخونید.

4 طرز تهیه شیرینی کاکا با کدوحلوایی و بدون کدو ، چرا کاکا سفت میشه؟

طرز تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی در یک نگاه

برای تهیه کاکا کدو حلوایی شمالی، اول کدو حلوایی رو بشورین، پوست بگیرین، خرد کنین و با کمی آب بپزین تا نرم بشه، بعد پوره ش کنین و بذارین آب اضافیش تبخیر بشه. توی یه کاسه، تخم مرغ، شکر، گلاب، ادویه ها و شیر یا ماست رو با هم مخلوط کنین، بعد پوره کدو رو اضافه و خوب ترکیب کنین.

آرد و بیکینگ پودر رو الک کنین و کم کم به مواد اضافه کنین تا مایه ای نیمه غلیظ به دست بیاد. مایه رو یک ساعت استراحت بدین تا طعم ها جا بیفته. بعد توی روغن داغ، با قاشق از مایه بردارین و به شکل دایره ای سرخ کنین تا طلایی بشه. کاکاها رو روی دستمال بذارین تا روغن اضافی شون گرفته بشه. در نهایت با پودر قند، شیره یا عسل سرو کنین و از طعم گرم و معطرش لذت ببرین.

شما می تونین جزئیات مربوط به مقدار مواد اولیه و طرز تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی رو به صورت مرحله به مرحله، توی این مطلب بخونین.

مواد اولیه برای تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
کدو حلوایی پخته و پوره شده1 لیوان فرانسوی دسته دار
آرد گندم یا آرد برنج (یا ترکیبی از هر دو)1 لیوان فرانسوی دسته دار
تخم مرغ1 عدد
شکرنصف لیوان فرانسوی دسته دار
شیر یا ماست1/4 لیوان فرانسوی دسته دار
گلاب2 قاشق غذاخوری
بیکینگ پودر1 قاشق چای خوری
دارچین و هل کوبیده شده1 قاشق چای خوری
نمکنوک قاشق چای خوری
مغز گردو (اختیاری)به مقدار دلخواه
روغنبه مقدار کافی

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان مورد احتیاج برای پخت کاکا کدو: 20 دقیقه

مراحل طرز تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی

شیرینی کاکا با شیر یا ماست درست می شه و ماده اصلیش، کدو حلواییه. برای درست کردن این شیرینی خوشمزه راحت، احتیاج به فر ندارین و کافیه مراحل زیر رو به ترتیب دنبال کنین.

مرحله اول: کدو حلوایی رو بپزین

ابتدا برای طرز تهیه کاکا کدو حلوایی شمالی، کدو حلوایی رو بشورین. پوستش رو بگیرین، به قطعات کوچیک برش بزنین و داخل یک قابلمه با مقدار کمی آب بذارین تا بپزه. بهتره درِ قابلمه رو ببندین تا بخار توی قابلمه جمع بشه و به صورت بپزه. وقتی کدوها کاملاً نرم شدن، با گوشت کوب یا غذاساز پوره شون کنین. اگه هم آب اضافی داشتن، اجازه بدین کمی روی حرارت بمونه تا تبخیر بشه. پوره کدو حلوایی باید غلیظ و بدون آب باشه تا مایه شیرینی کاکا شل نشه.

مرحله دوم: شکر، تخم مرغ و چاشنی ها رو اضافه کنین

توی یک کاسه بزرگ، تخم مرغ رو بشکنین و با شکر، گلاب، دارچین، هل و نمک خوب هم بزنین تا مواد کاملاً مخلوط بشن و کمی کف کنن. بعد شیر یا ماست رو اضافه کنین و دوباره هم بزنین تا مایه یکدست بشه. حالا پوره خنک شده کدو حلوایی رو اضافه و با لیسک یا همزن دستی مخلوط کنین تا کاملاً با مواد ترکیب بشه.

در صورت تمایل می تونین تخم مرغ، شکر، انواع شیر، ماست و انواع ادویه های معطر غذا رو به صورت و اینترنتی از فروشگاه های تهیه کنین.

مرحله سوم: مواد خشک رو اضافه کنین

توی این مرحله از طرز تهیه کاکا با ماست یا شیر، آرد و بیکینگ پودر رو با هم 2 تا 3 بار الک کنین تا ناخالصی نداشته باشن و هوا بخورن. بعد کم کم این مواد خشک رو به مایه کاکا اضافه کنین و هم بزنین تا یه مایه نیمه غلیظ و یکنواخت به دست بیاد. اگه دیدین مایه کاکا خیلی شله، کمی آرد اضافه کنین. اگه خیلی سفت بود، چند قاشق شیر یا ماست اضافه کنین.

برای خرید انواع آرد و بیکینگ پودر، از فروشگاه های به روش های خرید حضوری و اینترنتی می تونین اقدام کنین.

مرحله چهارم: مایه کاکا شمالی رو استراحت بدین

مایه آماده شده کاکا گیلانی رو حدود یک ساعت داخل یخچال بذارین تا استراحت کنه. این کار باعث می شه آرد بهتر عمل بیاد، طعم ها با هم ترکیب بشن و کاکاها موقع سرخ شدن وا نرن. اگه وقت ندارین، حداقل 20 دقیقه بهش زمان بدین. در این فاصله می تونین تابه نچسب و روغن رو آماده کنین. بهتره از روغن مایع بدون بو استفاده کنین تا طعم کاکا تغییر نکنه.

شما می تونین روغن سرخ کردنی رو به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های خریداری کنین.

مرحله پنجم: کاکا کدو حلوایی رو سرخ کنین

تابه رو روی حرارت میانه بذارین و مقداری روغن داخلش بریزین. وقتی روغن داغ شد، با قاشق از مایه بردارین و به آرومی داخل تابه بریزین. هر کاکا رو به شکل دایره ای کوچیک دربیارین و اجازه بدین هر طرفش حدود 2 تا 3 دقیقه سرخ بشه تا طلایی و برشته بشه. اگه خواستین ظاهرش مرتب تر باشه، می تونین از قالب های سیلیکونی مخصوص استفاده کنین یا با پشت قاشق صافش کنین.

مرحله ششم: کاکاهای کدو حلوایی رو سرو کنین

در آخرین مرحله از طرز تهیه کاکا کدو حلوایی در تابه، بعد از سرخ شدن، کاکاها رو روی دستمال آشپزخونه بذارین تا روغن اضافی شون گرفته بشه. در نهایت، کاکاهای گرم و خوش عطر رو با پودر پسته، پودر قند ()، شیره انگور ()، عسل یا حتی مربای دلخواه () سرو کنین تا ظاهرش مجلسی تر بشه.

طرز تهیه کوکی لاهیجان

روش تهیه کاکا کدو حلوایی در فر

برای تهیه کاکا کدو حلوایی در فر، بعد از آماده سازی مایه شیرینی کاکا ، طبق دستور اصلی، فر رو روی دمای 170 تا 180 درجه سانتی گراد گرم کنین. قالب های سیلیکونی یا فلزی رو با کمی روغن چرب کنین و مایه رو داخلش بریزین، طوری که ضخامت هر کاکا حدود یک تا دو سانتی متر باشه.

قالب ها رو به مدت 30 تا 35 دقیقه داخل فر قرار بدین تا سطح کاکاها طلایی بشه و داخلشون بپزه. بعد از خارج کردن، اجازه بدین شیرینی های کاکا، کمی خنک بشن و با پودر قند، شیره یا عسل سرو کنین. این روش نسبت به سرخ کردن، سالم تره و برای رژیم های کم چرب یا بچه ها مناسب تره.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه قطاب گردویی

دستور تهیه کاکا کدو حلوایی با آرد برنج

برای تهیه کاکا کدو حلوایی با آرد برنج، ابتدا یک لیوان فرانسوی دسته دار پوره کدو حلوایی آماده کنین. بعد یک عدد تخم مرغ، نصف لیوان فرانسوی دسته دار شکر، دو قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق چای خوری دارچین، نصف قاشق چای خوری هل، نوک قاشق نمک و یک چهارم لیوان فرانسوی دسته دار شیر یا ماست رو با هم مخلوط کنین. در ادامه، پوره کدو رو اضافه کنین و خوب هم بزنین. بعد یک لیوان فرانسوی دسته دار آرد برنج و یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر رو الک نموده و کم کم به مواد اضافه کنین تا مایه ای نیمه غلیظ به دست بیاد.

توی این مرحله از طرز تهیه کاکا کدو حلوایی با شیر، مایه شیرینی کاکا رو حدود یک ساعت داخل یخچال بذارین تا جا بیفته. بعد با قاشق از مایه بردارین و داخل روغن داغ بریزین، هر طرفش رو حدود 2 تا 3 دقیقه سرخ کنین تا طلایی بشه. می تونین گردوی خردشده هم به مایه اضافه کنین تا بافتش تردتر بشه. در نهایت، کاکاهای گرم رو با پودر قند، شیره انگور یا عسل سرو کنین و از طعم لطیف و معطرش لذت ببرین.

روش تهیه کاکا بدون کدو حلوایی

برای تهیه کاکا بدون کدو حلوایی، یک عدد تخم مرغ، نصف لیوان فرانسوی شکر، دو قاشق غذاخوری گلاب، یک قاشق چای خوری دارچین، نصف قاشق چای خوری هل، نوک قاشق نمک و یک چهارم لیوان فرانسوی دسته دار شیر یا ماست رو با هم مخلوط کنین. بعد یک لیوان فرانسوی دسته دار آرد گندم یا آرد برنج و یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر رو الک نموده و کم کم به مواد اضافه کنین تا مایه ای نیمه غلیظ و یکنواخت به دست بیاد. مایه رو حدود نیم ساعت استراحت بدین تا بافتش بهتر بشه.

تابه رو روی حرارت میانه بذارین و کمی روغن داخلش بریزین. با قاشق کمی از مایه کاکا رو بردارین و به شکل دایره ای کوچیک داخل روغن بریزین. هر طرفش رو حدود 2 تا 3 دقیقه سرخ کنین تا طلایی بشه. در نهایت، کاکاهای گرم رو با پودر قند، شیره انگور یا عسل سرو کنین.

طرز تهیه سوهان بادام سوخته

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی کاکا کدو حلوایی با ماست و شیر

  • بعد از اضافه کردن آرد به مایه کاکا کدو حلوایی، فقط مواد رو تا حد ترکیب شدن هم بزنین. هم زدن زیاد باعث سفت شدن بافت نهایی می شه.
  • برای طرز تهیه کاکا کدو حلوایی بدون شکر، می تونین به جای شکر، از عسل یا شیره انگور و خرما استفاده کنین.
  • ترکیب آرد برنج و آرد گندم با نسبت 70 درصد آرد گندم، 30 درصد آرد برنج، باعث می شه کاکا هم لطیف باشه، هم فرم بگیره. آرد برنج به سبک شدن بافت شیرینی کاکا یاری می کنه، ولی به تنهایی ممکنه انسجام کافی نداشته باشه.
  • اضافه کردن حدود 1 قاشق غذاخوری نشاسته ذرت یا آرد نخودچی به مایه، باعث انسجام بیشتر و بافت لطیف تر شیرینی کاکا می شه.
  • می تونین به جای شیر یا ماست از هر آبمیوه ای که دوست دارین، استفاده کنین.
  • وقتی شیرینی کاکا با کدو حلوایی رو توی ماهیتابه سرخ می کنین، بهتره روی ماهیتابه را به مدت 5 دقیقه دم کنی بذارین و حرارت را تا حد ممکن پایین بیارین تا به قول معروف مغز پخت بشه و بعد از سرخ شدن یک سمت، دم کنی رو بردارین و اجازه بدهن طرف دیگه سرخ و برشته شه.
  • می تونین از پوست پرتقال رنده شده یا کمی زنجبیل رنده شده تازه برای خاص تر شدن طعم کاکا کدو حلوایی استفاده کنین.
  • شما می تونین برای پف بیشتر شیرینی کاکا، سفیده تخم مرغ را جدا هم بزنین و به مواد اضافه کنین.
  • کاکا کدو حلوایی اگه همون روز مصرف بشه، می تونه در دمای محیط و ظرف دربسته بمونه؛ اما برای نگهداری بیش از یک روز، بهتره در یخچال قرار بگیره تا بافتش خراب نشه و کپک نزنه.
  • کاکا کدو حلوایی تا 3 روز در یخچال و تا 1 ماه در فریزر قابل نگهداریه.

طرز تهیه نون برنجی کرمانشاهی

فوت و فن های خوشمزه شدن کاکا کدو حلوایی

چرا کاکا کدو حلوایی شل می شه؟

  • پوره کدو خیلی آب دار یا رقیق بوده؛
  • مقدار آرد نسبت به موادِ تر، کم بوده؛
  • مایه شیرینی کاکا، زمان کافی برای استراحت نداشته؛
  • روغن موقع سرخ کردن به مقدار کافی داغ نبوده؛
  • بیکینگ پودر یا تخم مرغ بیش از حد استفاده شده؛
  • مایه شیرینی کاکا بیش از حد هم زده شده و بافتش از هم پاشیده؛
  • کاکا خیلی ضخیم ریخته شده و وسطش نپخته.

چرا کاکا کدو حلوایی سفت می شه؟

  • مقدار آرد بیش از حد بوده و مایه خشک شده؛
  • پوره کدو کم یا خیلی غلیظ بوده؛
  • مایه کاکا زمان کافی برای استراحت نداشته؛
  • حرارت روغن خیلی زیاد بوده و سطح کاکا سریع بسته؛
  • بیکینگ پودر کم یا کهنه بوده و پف کافی ایجاد ننموده؛
  • مواد کاکا بیش از حد هم زده شدن و بافت شیرینی سنگین شده؛
  • مدت سرخ شدن شیرینی کاکا طولانی بوده و رطوبت داخلی اون از بین رفته.
منبع: افق کوروش
انتشار: 9 آبان 1404 بروزرسانی: 9 آبان 1404 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 2208

به "4 طرز تهیه شیرینی کاکا با کدوحلوایی و بدون کدو ، چرا کاکا سفت میشه؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "4 طرز تهیه شیرینی کاکا با کدوحلوایی و بدون کدو ، چرا کاکا سفت میشه؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید