طرز تهیه شیر برنج انبه مقوی و لطیف با 17 نکته طلایی سرآشپز

به گزارش مجله جهانگیر، شیر برنج انبه یک دسر خوش رنگ و خوش طعم هست که لطافت و عطر شیر برنج رو با شیرینی طبیعی انبه تازه ترکیب می کنه. این دسر رو می شه هم به صورت گرم سرو کرد و هم سرد، اما در روزهای گرم سال، نسخه سردش حس خنکی و طراوت ویژه ای داره. ترکیب رنگ طلایی انبه با سفیدی خامه ای شیر برنج، جلوه ای زیبا و اشتها برانگیز به سفره می ده و علاوه بر ظاهر مجذوب کننده، سرشار از کلسیم، فیبر و ویتامین هم هست. بعلاوه یکی از مقوی ترین غذاهای ماه رمضان که معمولا هم به عنوان دسر تهیه میشه و البته جزو هم محسوب میشه. در این مقاله از در مجله خبرنگاران ما طرز تهیه شیربرنج انبه به عنوان یکی از رو به شما آموزش میدیم.

طرز تهیه شیر برنج انبه مقوی و لطیف با 17 نکته طلایی سرآشپز

طرز تهیه شیر برنج انبه در یک نگاه

برای تهیه شیر برنج انبه، اول برنج رو با کمی نمک خیس کنید و انبه ها رو پوست بگیرید و خرد کنید. بعد انبه ها رو کمی توی کره تفت بدید تا طلایی بشن و همراه شکر یا عسل، پودر هل و دارچین خوش عطر کنید. انبه های سرخ شده رو کنار بذارید و شیر برنج ساده رو با شیر، خامه، برنج، شکر، نمک و کمی آبلیمو یا پوست لیمو بجوشونید تا غلیظ و یکدست بشه. نصف انبه های تفت خورده رو به شیر برنج اضافه کنید، چند دقیقه هم بزنید و بعد از خنک شدن، با بقیه انبه و کمی عسل تزیین و سرو کنید.

برای آگاهی از مواد اولیه، جزییات و مراحل شیر برنج انبه ادامه این مطلب رو بخونین.

مواد لازم برای تهیه شیر برنج انبه

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
برنج (نیم دانه یا ایرانی)1 لیوان فرانسوی دسته دار
شیر (پرچرب)1 لیوان فرانسوی دسته دار
انبه1 عدد
پودر هلنصف قاشق چای خوری
کره یا روغن2 قاشق غذاخوری
خامه صبحانه2 قاشق غذاخوری
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
شکر2 قاشق غذاخوری
پودر دارچینبه اندازه دلخواه
نمکنصف قاشق چای خوری
عسل یا شیرهبرای تزیین شیر برنج انبه

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه و خیساندن برنج: 1 تا 2 ساعت

مدت زمان لازم برای تهیه و پخت شیر برنج انبه: 45 دقیقه

مراحل طرز تهیه شیر برنج انبه در خانه

شیر برنج انبه یکی از اون دسرهای خوش رنگ و خوش طعم هست که با چند مرحله ساده و کمی دقت، نتیجه ای مجلسی و دلچسب می ده و هم رو داره و هم خواص شیر و برنج رو. توی این دستور، همه مراحل رو ریز به ریز براتون گفتیم تا هم ظاهر کار زیبا باشه و هم طعمش عالی از آب دربیاد.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شیر برنج انبه، برنج را باید بخیسانید. برنج رو حداقل 1 تا 2 ساعت قبل از آغاز کار، توی یه کاسه آب ولرم و کمی نمک بخیسانید تا نرم تر بشه و موقع پخت بهتر وا بره. بعد از این مدت، برنج رو آبکش کنید تا آماده استفاده بشه. انبه را بشویید و پوست انبه رو جدا کنید. گوشت انبه رو به قطعه های تقریباً یکسان تقسیم کنید تا همزمان با هم بپزند.

شما می تونید انواع برنج و نمک رو به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله دوم: انبه را تفت بدهید

کره رو توی یه قابلمه یا ماهیتابه بریزید و روی حرارت ملایم بذارید تا ذوب بشه. تکه های انبه رو به کره اضافه کنید و به آرامی تفت بدید تا رنگشون طلایی بشه و کمی کاراملی شن. این کار باعث می شه طعم انبه ها عمیق تر و خوشبوتر بشه.

شما می تونید کره رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله سوم: طعم دهنده ها را اضافه کنید

وقتی انبه ها کمی نرم و طلایی شدن، یک قاشق شکر (یا عسل)، پودر هل و دارچین رو اضافه کنید. مواد رو کمی هم بزنید تا عطر ادویه ها آزاد بشه و به خورد انبه بره. بعد از یکی دو دقیقه، انبه ها رو از قابلمه دربیارید و توی یه ظرف کنار بذارید.

شما می تونید عسل، شکر، پودر هل و دارچین رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله چهارم: شیر برنج ساده را بپزید

در ادامه درست کردن شیر برنج انبه، توی یه قابلمه جدا، شیر و خامه رو بریزید و روی حرارت قرار بدید. برنج آبکش شده رو هم بهش اضافه کنید. حرارت رو میانه رو به بالا بذارید تا شیر آغاز به قل زدن کنه. وقتی به جوش اومد، بقیه شکر، کمی نمک و آبلیمو یا پوست لیموی رنده شده رو اضافه کنید. حرارت رو کم کنید و اجازه بدید مواد حدود 20 تا 30 دقیقه با شعله ملایم بپزن و قوام پیدا کنن.

شما می تونید شیر، خامه، نمک و آبلیمو رو به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های تهیه کنید.

مرحله پنجم: انبه را با شیر برنج ترکیب کنید

نصفی از انبه های تفت خورده رو داخل شیر برنج آماده شده بریزید و چند دقیقه هم بزنید تا عطر و طعمش با بقیه مواد شیر برنج آمیخته بشه. بعد حرارت رو خاموش کنید و اجازه بدید شیر برنج کمی خنک بشه.

مرحله آخر: شیر برنج انبه را تزیین کنید

وقتی شیر برنج به دمای اتاق رسید یا کمی خنک شد، بقیه انبه های تفت خورده رو روی سطحش بچینید. اگه دوست داشته باشید، می تونید کمی عسل یا شیره روی انبه ها بریزید تا ظاهر دسر براق تر و طعمش شیرین تر بشه. حالا شیر برنج انبه شما آماده سرو هست. می تونید اون رو به صورت گرم یا به شکل خنک شده میل کنید.

نکات مهم در طرز تهیه شیر برنج انبه لطیف و خوش طعم

  • اگه به انبه تازه دسترسی ندارید، می تونید از آب انبه آماده که تو فروشگاه ها هست بهره ببرید، فقط بهتره بدون شکر اضافه باشه.
  • برای این دسر، برنج نیم دانه انتخاب بهتریه چون زودتر می پزه و بافتش لطیف تر می شه.
  • برنج رو قبل از استفاده، حتماً یکی دو ساعت توی آب و کمی نمک خیس کنید تا موقع پخت، وا رفتنش بهتر باشه.
  • به جای آبلیمو، می تونید از پوست رنده شده لیمو بهره ببرید که عطر ملایمی به دسر بده.
  • اگه بخواید طعم شیر برنج استوایی تری داشته باشید، شیر پاستوریزه رو با شیر نارگیل (طرز تهیه شیر نارگیل) جایگزین کنید.
  • کمی گلاب هم می تونید به مواد اضافه کنید تا عطر و طعمش ایرانی تر و خاص تر بشه.
  • اندازه شکر کاملاً سلیقه ای هست. می تونید کمترش کنید، یا به جای شکر، عسل بریزید تا هم سالم تر باشه و هم شیرینی ملایمی بده.
  • برای قوام بیشتر و بافت خامه ای تر، می تونید کمی پودر نارگیل یا خامه فرم گرفته هم به شیر برنج اضافه کنید.
  • اگه دسر رو سرد سرو می کنید، می تونید قبل تزیین، توی یخچال بذارید تا انبه و شیر برنج طعم هاشون رو خوب با هم ترکیب کنن.
  • برای تزیین، از خلال پسته، ورق های بادام یا حتی برگ نعنا تازه هم می شه استفاده کرد تا ظاهرش شیک تر بشه.
  • اگه می خواید رنگ دسر پررنگ تر و مجذوب کننده تر باشه، می تونید کمی پوره انبه رو قبل از اضافه کردن به شیر برنج، روی حرارت ملایم بجوشونید تا غلیظ تر و خوشرنگ تر بشه.
  • برای تعادل طعم شیرینی و ترشی، می تونید توی پوره انبه چند قطره عصاره وانیل یا کمی پودر دارچین بریزید؛ این کار طعم رو خاص تر و عمیق تر می کنه.

این مقاله را هم بخوانید: طرز تهیه شیربرنج هندی

تاریخچه غذایی به نام شیربرنج را می دونی؟

شیربرنج از قدیم جزو غذاهای محبوب ایرانی ها بوده، تا جایی که حتی توی شاهنامه هم با نام شیربا ازش یاد شده. با توی لغت یعنی آش، واسه همین به شیربرنج آش شیر هم می گن. اصلش یه جور غذا از دسته آش هاست که مواد اصلیش شیر و برنج هست و معمولاً با شکر یا شیره خورده می شه.

جالبه بدونید توی استان مازندران یه مرنام آیینی هست به نام تمنای باران. توی این مرنام، مردم برنج و شیر جمع می کنن و شیربرنج می پزن. باورشون اینه که با این کار بارون میاد. توی این آیین، شیربرنج رو معمولاً روی پشت بوم و توی فضای باز می پزن.

فوت و فن های خوشمزه تر شدن شیر برنج انبه خانگی

اگه انبه تازه پیدا نکردم، چی کار کنم؟

اگه به انبه تازه دسترسی نداشتید، می تونید از آب انبه () یا کمپوت انبه بهره ببرید. فقط بهتره قبل از استفاده، آب اضافی کمپوت رو جدا کنید تا شیربرنج زیادی شل نشه. چون این محصولات معمولاً شیرین هستن، اندازه شکر رو از اول تنظیم کنید که دسر بیش از حد شیرین نشه.

چطور جلوی بریدن شیر یا خامه رو بگیرم؟

برای این که شیر یا خامه روی حرارت نبره، شعله باید ملایم باشه و به هیچ وجه مواد رو یک دفعه با هم مخلوط نکنید. شیر یا خامه رو کم کم به برنج اضافه کنید و هم زمان مدام هم بزنید تا دما یکی بشه. حتی می تونید قبلش خامه رو با کمی شیر گرم مخلوط کنید و بعد وارد مواد اصلی کنید.

می تونم شیر برنج رو از قبل آماده کنم؟

بله، حتی بهتر هم می شه، چون طعم ها فرصت پیدا می کنن با هم قاطی بشن. فقط اگه بعد از موندن سفت شد، کمی شیر یا آب انبه گرم بهش اضافه کنید و هم بزنید تا دوباره بافتش نرم و یکنواخت بشه.

برنج باید کامل بپزه یا نیم پز باشه؟

برای این دسر بهتره برنج کاملاً پخته و نرم باشه تا بافتی لطیف پیدا کنه و با شیر و انبه خوب قاطی بشه. برنج نیم دانه گزینه بهتریه چون زودتر می پزه و قوام بهتری به دسر می ده.

چطور به شیر برنج انبه طعم متفاوتی بدم؟

در طرز تهیه شیر برنج انبه، برای ایجاد طعمی متفاوت، می تونید بخشی از شیر رو با شیر نارگیل عوض کنید. کمی پودر نارگیل یا تکه های کوچک آناناس هم جلوه و مزه متفاوتی به شیر برنج می ده و اون رو خاص تر می کنه.

منبع: افق کوروش
انتشار: 27 مرداد 1404 بروزرسانی: 27 مرداد 1404 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 2204

به "طرز تهیه شیر برنج انبه مقوی و لطیف با 17 نکته طلایی سرآشپز" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیر برنج انبه مقوی و لطیف با 17 نکته طلایی سرآشپز"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید