طرز تهیه شیرینی انگشتی عید نوروز در کمتر از 1 ساعت مثل قنادی

به گزارش مجله جهانگیر، شیرینی انگشتی یا شیرینی شستی یکی از است که بافت نرم و لطیفی دارد و رسپی آن در اصل متعلق به شهرهای زنجان و قزوین است. شما می توانید این شیرینی ایرانی سنتی ساده و اصیل را خیلی راحت ظرف مدتی کوتاهی در منزل آماده کنید. اگر شما هم از هواداران انواع شیرینی خانگی با ماندگاری بالا هستید، با این مقاله در همراه ما باشید تا طرز تهیه شیرینی انگشتی ساده را به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه شیرینی انگشتی عید نوروز در کمتر از 1 ساعت مثل قنادی

طرز تهیه شیرینی انگشتی ساده عید نوروز در یک نگاه

برای تهیه شیرینی انگشتی ساده، ابتدا پودر قند الک شده و کره هم دمای محیط را با هم بزنید تا بافتی یکدست و کرمی پیدا نمایند و حجیم شوند. سپس، آرد گندم و آرد برنج را ترکیب نموده و دو مرتبه الک کنید. در ادامه، پودر فندق را نیز به مواد خشک اضافه کنید.

مواد خشک و آب را به صورت تدریجی و کنترل شده در کاسه حاوی کره و پودر قند بریزید و دوباره به خوبی هم بزنید تا خمیر لطیفی ایجاد گردد. این خمیر را در یخچال بگذارید تا برای مدت کوتاهی استراحت کند و خودش را بگیرد.

پس از آن، خمیر را به صورت شیرینی های انگشتی فرم دهید و در فر بگذارید تا بپزند. پس از پخت، شما می توانید این شیرینی عید نوروز را به دلخواه با شکلات ذوب شده، پودر پسته، پودر نارگیل یا پودر گل محمدی تزیین کنید.

مراحل و جزییات رسپی شیرینی انگشتی ساده به روش قنادی را در ادامه این مطلب بخوانید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی انگشتی (شستی) ساده (برای 5 یا 6 نفر)

مواد اولیهمقدار مورد احتیاج
کره125 گرم
پودر قند40 گرم
آرد برنج1 قاشق غذاخوری
آرد سفید150 گرم
پودر فندق40 گرم
آبنصف لیوان فرانسوی دسته دار
شکلاتبه مقدار لازم
پودر گل محمدیبرای تزیین شیرینی انگشتی

مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: 30 دقیقه

مدت زمان لازم برای تهیه شیرینی انگشتی ساده: 15 الی 20 دقیقه

جشنواره زمستانه جایزه باران

در جشنواره جایزه باران ، با خرید هر 300 هزار تومان از کل فاکتور و خرید هر 100 هزار تومان از برندهای حامی جشنواره، 1 امتیاز کسب نموده و در قرعه کشی روزانه، یک دستگاه پژو 207 شرکت داده خواهید شد. این جشنواره از 1 دی ماه به مدت 3 ماه (30 اسفندماه) برگزار خواهد شد. قرعه کشی هر روز، بر اساس خرید روز قبل، انجام می گردد و لایو قرعه کشی، هر روز ساعت 17 از اینستاگرام (okcs.ir@) پخش خواهد شد.

برندهای حامی جشنواره:

دلستر، نوین زعفران، فامیلا، ساحل کنار، کلییر، لوکس، داو، پریل، پرسیل، شاوما، تاژ، هراز، شف هو، مای لیدی، رعنا، بهروز، مزمز، نستله، عقاب، نادی، دنت، رامک، باراکا، اوه.

مراحل طرز تهیه شیرینی انگشتی

طرز تهیه شیرینی انگشتی به عنوان شیرینی عید نوروز به دلخواه شما با استفاده از پودر فندق، پودر بادام، پودر گردو یا پودر نارگیل قابل انجام است.

مرحله اول: مقدمات تهیه شیرینی انگشتی را فراهم کنید

برای تهیه شیرینی انگشتی، پیش از هر کاری باید کره را از یخچال بیرون بیاورید و برای 20 دقیقه در آشپزخانه بگذارید تا به دمای محیط برسد. سپس، پودر قند () را الک کنید تا همه ناخالصی های آن جدا گردد.

پس از آن، آرد سفید و آرد برنج را با یکدیگر ترکیب کنید. این ترکیب را دو بار الک کنید تا کاملا پوک گردد. پس از آن، پودر فندق را نیز به این ترکیب اضافه کنید و هم بزنید تا با هم مخلوط شوند.

در صورت تمایل، برای خرید کره، آرد سفید و آرد برنج به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله دوم: کره و پودر قند را ترکیب کنید

حالا، پودر قند الک شده و کره به دمای محیط رسیده را در کاسه مناسبی بریزید و به مدت 5 دقیقه با همزن برقی هم بزنید تا حجم این ترکیب دو برابر شده و رنگ آن روشن گردد.

مرحله سوم: مواد خشک شیرینی انگشتی را اضافه کنید

در این مرحله از طرز تهیه شیرینی انگشتی زنجان و قزوین، ترکیب مواد خشک شامل پودر فندق، آرد سفید و آرد برنج را به تدریج و طی 3 مرحله به محتویات کاسه اضافه کنید. این مواد را برای یکی دو دقیقه با دور کند همزن برقی هم بزنید تا خمیر یکدستی ایجاد گردد.

مرحله چهارم: آب را به مایه شیرینی انگشتی اضافه کنید

پس از ترکیب کردن همه مواد، آب را نیز به صورت تدریجی و کنترل شده به کاسه حاوی مایه شیرینی اضافه کنید. این ترکیب را نیز به خوبی هم بزنید تا خمیر شیرینی عید نوروز بافت لطیف و نرمی پیدا کند.

توجه داشته باشید، مقدار جذب آب هر نوع آرد گندمی ممکن است با نوع دیگر تفاوت داشته باشد. بنابراین، پیشنهاد می کنیم آب را کم کم و طی چند مرحله به خمیر اضافه کنید. وقتی خمیر شیرینی شما قوام مناسب را پیدا کرد و شکل گرفت، اضافه کردن آب را متوقف کنید.

مرحله پنجم: خمیر شیرینی انگشتی را استراحت دهید

پس از آماده کردن خمیر، آن را در کیسه فریزر قرار دهید و به مدت 15 دقیقه در یخچال بگذارید تا استراحت کند و خودش را بگیرد. در این مرحله باید فر را نیز روشن نموده و روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا گرم گردد.

مرحله ششم: خمیر شیرینی انگشتی را فرم دهید

پس از گذشت این مدت، ابتدا سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. سپس، کیسه حاوی خمیر را از یخچال خارج کنید و خمیر شیرینی انگشتی را در ماسوره بریزید و به شکل لوله های کوتاه یا به دیگر اشکال دلخواه فرم دهید. خمیرهای فرم گرفته را با فاصله روی سینی فر بچینید.

مرحله هفتم: شیرینی های انگشتی را بپزید

در این مرحله از درست کردن شیرینی بند انگشتی، سینی حاوی خمیرهای فرم گرفته را در طبقه میانی فر گرم بگذارید و حدود 15 الی 20 دقیقه صبر کنید تا شیرینی عید نوروز شما بپزد. در طول این مدت، روند پخت شیرینی را مرتبا آنالیز نموده و به محض طلایی شدن شیرینی ها، آن ها را از فر خارج کنید.

مرحله هشتم: شیرینی ها را از فر خارج کنید

پس از گذشت این مدت، فر را خاموش نموده و سینی حاوی شیرینی های داغ و تازه را از آن خارج کنید. سینی فر را برای مدتی در فضای آشپزخانه به حال خودش بگذارید تا شیرینی ها کاملا خنک شوند.

مرحله نهم: شکلات را ذوب کنید

در این فاصله، شکلات را در ظرف مناسبی قرار دهید و روی بخار کتری یا سماور بگذارید تا به ذوب گردد. سپس، شکلات ذوب شده را در قیف یک بار مصرف بریزید و شیرینی های انگشتی خنک را به شکل دلخواه با شکلات آب شده تزیین کنید.

برای خرید انواع شکلات می توانید به روش های حضوری یا اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.

مرحله آخر: شیرینی انگشتی شکلاتی را سرو کنید

پس از ریختن شکلات ذوب شده روی شیرینی ها، مدتی منتظر بمانید تا شکلات دوباره خودش را بگیرد. سپس، شیرینی بند انگشتی با تزیین شکلات را در ظرف سرو بچینید و مقداری پودر گل محمدی روی آن بریزید. نوش جان!

بیشتر بخوانید:

نکات مهم در طرز تهیه شیرینی انگشتی برای عید نوروز

  • در طرز تهیه شیرینی انگشتی حتما از مواد اولیه باکیفیت بهره ببرید تا خمیر شما کاملا لطیف و شیرینی شما تا مقدار ممکن خوشمزه و ترد گردد.
  • برای تزیین شیرینی انگشتی به جای پودر گل محمدی می توانید از پودر پسته یا پودر نارگیل بهره ببرید.
  • در طرز تهیه شیرینی انگشتی خانگی به جای پودر فندق میتوانید از پودر بادام یا پودر گردو بهره ببرید.
  • الک کردن آرد و پودر قند از اقدامات مهمی است که به پوک شدن و ترد شدن شیرینی یاری می نماید.
  • اگر احساس می کنید خمیر شیرینی شما بیش از مقدار سفت شده، می توانید مقدار کمی روغن مایع به آن اضافه کنید.
  • برای زیباتر شدن ظاهر شیرینی انگشتی خانگی می توانید خمیر آن را در قالب های کوچک بریزید یا با استفاده از ماسوره به دیگر شکل های دلخواه فرم دهید.
  • برای خوشمزه تر شدن و خوش عطرتر شدن این شیرینی، می توانید مقداری پودر هل یا وانیل به خمیر شیرینی اضافه کنید.
  • برای ذوب کردن شکلات حتما از روش بن ماری بهره ببرید. در غیر این صورت، ممکن است شکلات شما بسوزد.
  • قبل از تزیین و قرار دادن شیرینی انگشتی در ظروف نگهداری، اجازه دهید شیرینی شما کاملا خنک گردد. در غیر این صورت، مقدار شنمایندگی این شیرینی زیاد بوده و کاملا خرد می گردد.

فوت و فن های خوشمزه شدن شیرینی انگشتی

روش نگهداری شیرینی انگشتی چیست؟

شیرینی انگشتی ترد و خوشمزه را حتما در یک ظرف شیشه ای درپوشیده نگهدارید تا برای چند روز تازه بماند.

غلظت خمیر شیرینی انگشتی باید چگونه باشد؟

خمیر شیرینی انگشتی باید به مقدار ای شل باشد که به راحتی ماسوره بخورد. بنابراین، مواد خشک و آب را به تدریج اضافه کنید و در صورت لزوم مقداری روغن در مایه شیرینی انگشتی بریزید تا غلظت آن مناسب باشد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 28 بهمن 1403 بروزرسانی: 28 بهمن 1403 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 2169

به "طرز تهیه شیرینی انگشتی عید نوروز در کمتر از 1 ساعت مثل قنادی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی انگشتی عید نوروز در کمتر از 1 ساعت مثل قنادی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید