طرز تهیه لوز نارگیل (شیرینی مخصوص عید نوروز)

به گزارش مجله جهانگیر، لوز نارگیل یکی از شیرینی های مخصوص و سنتی عید است؛ طرز تهیه لوز نارگیل، طرز تهیه لوز نارگیلی یزدی و لوز نارگیل دو رنگ را در این مطلب به روشی اصیل آموزش خواهیم داد.

طرز تهیه لوز نارگیل (شیرینی مخصوص عید نوروز)

خبرنگاران | سرویس آشپزی - شیرینی لوز یکی از شیرینی های اصیل ایرانی است که به نوعی خاص و ویژه ایام عید نوروز است. شیرینی لوز تنوع زیادی دارد که از آن جمله می توان به لوز نارگیلی، لوز پسته، لوز بادام، لوز قندی و ... اشاره نمود. طرز تهیه لوز نارگیل، بسیار ساده است و به مواد اولیه کمی نیز احتیاج دارد. با ما همراه باشید تا طرز تهیه لوز نارگیل به روش های اصیل و خوشمزه را آموزش ببینید.

در این مطلب آمده است:

  • طرز تهیه لوز نارگیل
  • طرز تهیه لوز نارگیل دو رنگ
  • نکات مهم در تهیه شیرینی لوز نارگیلی
  • طرز تهیه لوز نارگیلی یزدی

طرز تهیه لوز نارگیل

مواد لازم
پودر نارگیل (ترجیحا ریز)200 گرم
شکر250 گرم
سفیده تخم مرغ2 عدد
وانیل1/4 قاشق چای خوری
آبلیمو1 قاشق سوپ خوری
خلال یا پودر پسته برای تزیین

دستور لوز نارگیل

  1. برای تهیه لوز نارگیل ابتدا شکر را با یک لیوان آب روی حرارت قرار دهید تا قوام بیاید. در این شیرینی مهم ترین نکته همین قوام آمدن شربت است که بین 20 تا 30 دقیقه زمان می برد و برای امتحان کردن قوام مناسب شربت باید مقداری از شربت را بین دو انگشت تست کنید. در صورتی که حالت موم مانند داشته باشد یعنی شربت شما آماده است.
  2. در این فاصله، سفیده تخم مرغ را به همراه وانیل به مدت 5 دقیقه با همزن بزنید تا حالت سبک و سفید پیدا کند.
  3. شربت که به قوام مورد نظر رسید، سفیده تخم مرغ زده شده را به آن اضافه نموده و ظرف را از روی حرارت بردارید و خیلی سریع هم بزنید.
  4. در همین مرحله آبلیمو را نیز اضافه کنید. اضافه کردن آبلیمو به این دلیل است که شیرینی شما شکرک نزند.
  5. وقتی این مخلوط کمی از حرارت افتاد، پودر نارگیل را به آن اضافه کنید.
  6. وقتی مواد را خوب مخلوط کردیم، آن را به ظرف مناسبی مانند ظرف باقلوا که مسطح است و دیواره کوتاهی دارد منتقل نموده و ظرف را به مدت 1 تا 2 ساعت داخل یخچال قرار دهید تا مواد خودشان را بگیرند.
  7. سپس از یخچال بیرون آورده و با پودر پسته یا خلال پسته تزیین کنید و به صورت لوزی، یا مربع برش بزنید و سرو کنید.

طرز تهیه لوز نارگیل دو رنگ

  • می توانید به نیمی از مواد کمی زعفران اضافه کنید و نیم دیگر را سفید نگه دارید؛ مواد را به صورت دو لایه روی هم فشرده کنید تا به این ترتیب، لوز دو رنگ داشته باشید.

نکات مهم در تهیه شیرینی لوز نارگیلی

  • همان طور که گفته شد لوز تنوع زیادی دارد. در صورتی که بخواهید انواع دیگر لوز شامل لوز بادام، لوز پسته و ... را تهیه کنید، باید شربت شما کمی غلیظ تر باشد.
  • برای تهیه لوز پسته یا بادام می توانید زمانی که شربت در حال جوشیدن است، مقداری عرق بیدمشک یا عرق نسترن نیز به آن اضافه کنید. به این ترتیب که باید میزان آب را نصف نموده و به جای آن عرق بیدمشک یا عرق نسترن اضافه کنید.
  • در دستور اصلی و سنتی تهیه لوز نارگیل از سفیده تخم مرغ استفاده نمی گردد و شما می توانید آن را حذف کنید.

طرز تهیه لوز نارگیلی یزدی

مواد لازم
شکر200 گرم
پودر نارگیل 300 گرم
پودر قند 6 الی 7 قاشق غذاخوری
وانیلکمی
هل یک قاشق چای خوری
گلابنصف فنجان
آب نصف فنجان
آرد 3 قاشق

دستور لوز نارگیلی یزدی

  1. در ابتدا آب، گلاب و شکر را مخلوط نموده ور وی حرارت ملایم می گذاریم تا بجوشد. (در حدی که شکر حل گردد.)
  2. سپس وانیل و آرد را اضافه نموده و مواد را از روی حرارت بر می داریم و به خوبی هم می زنیم تا آرد گلوله نگردد.
  3. وقتی مطمئن شدیم که آرد گلوله نشده، دوباره مواد را روی حرارت می گذاریم.
  4. در این مرحله، پودر نارگیلی که کمی آسیاب شده است را به همراه پودر قند و پودر هل، یکجا به مواد اضافه می کنیم و مواد را از روی حرارت بر می داریم.
  5. سپس همه مواد را به خوبی مخلوط نموده و بلافاصله داخل قالبی که کاغذ روغنی گذاشته ایم می ریزیم و روی آن را صاف می کنیم.
  6. در این جا باید اجازه دهیم تا مواد خنک گردد و قبل از اینکه کاملا سرد گردد، برش های کوچک به شکل لوزی روی آن می زنیم.

نوش جان ...

نکته: این شیرینی باید در ظرف در بسته نگهداری گردد، وگرنه خشک می گردد!

سخن آخر

در این مطلب طرز تهیه شیرینی لوز نارگیل یا لوز نارگیل آورده شد. این لوز به روش های مختلفی توسط افراد مختلف تهیه می گردد. برای مثال لوز نارگیل خانم گلاور در فر پخته می گردد و در واقع یک شیرینی نارگیلی پفکی محسوب می گردد. اما آنچه که در این مطلب آمده است، دستورات اصیل و سنتی لوز خوشمزه و خوش عطر نارگیل است.

شما چه دستوراتی برای لوز خوشمزه نارگیل سراغ دارید؟ در پایین همین صفحه تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.

منبع: ستاره
انتشار: 7 اسفند 1399 بروزرسانی: 7 اسفند 1399 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 1219

به "طرز تهیه لوز نارگیل (شیرینی مخصوص عید نوروز)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه لوز نارگیل (شیرینی مخصوص عید نوروز)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید