انواع طرز تهیه کیک یخچالی خرما خوشمزه و آسان
به گزارش مجله جهانگیر، اگر به فواید خرما مطلع باشید طرز تهیه کیک یخچالی خرما می تواند برایتان مجذوب کننده باشد. خرما یکی از سالم ترین و غنی ترین میوه هاست. طعم شیرین این میوه خاص و ماندگاری آن باعث شده که چه به تنهایی و چه در دستورات تهیه و در ترکیب با مواد دیگر بسیار مورد استفاده قرار بگیرد. کیک یخچالی خرما یکی از سالم ترین کیک های موجود است که به آسانی تهیه می گردد. اگر در پی یک کیک خوشمزه و سالم هستید طرز تهیه کیک یخچالی خرما که در این متن از وبلاگ خبرنگاران آورده شده است، مناسب شماست.

طرز تهیه کیک یخچالی خرما
خرما میوه محبوب همگان است. این میوه با طعمی قوی و متفاوت و همینطور شرایط نگهداری راحت و ماندگاری طولانی جای خود را در همه آشپزخانه ها باز نموده است. طرز تهیه کیک یخچالی خرما بسیار راحت و آسان است و نتیجه ای خوش طعم را به دست می دهد. در ادامه انواع طرز تهیه این کیک را در اختیارتان قرار می دهیم.
طرز تهیه کیک یخچالی خرما و جو مقوی
- زمان آماده سازی: 16 دقیقه
- زمان سرد شدن: 1 ساعت 30 دقیقه
- نفرات: 15 نفر
- کالری: 171 کیلوکالری
جو یک نوع از غلات است که بسیار پر هوادار و مقوی است. این غله با حس سیری زیادی که ایجاد می نماید نقش پر رنگی در رژیم های سالم خواری یا لاغری دارد. کیک یخچالی خرما و جو کیکی خوش طعم، مقوی و بسیار سالم است. مواد مورد احتیاج برای این نوع طرز تهیه کیک یخچالی خرما و جو در ادامه آورده شده است.
مواد اولیه مورد احتیاج
- 1 و یک سوم فنجان جو دو سر پرک
- 2/3 فنجان گردو تکه شده
- 1/3 فنجان نارگیل خشک شده
- 1/3 فنجان دانه چیا سفید یا سیاه
- 1 قاشق چایخوری پودر دارچین
- 1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو الک شده
- 2 قاشق چایخوری عصاره وانیل
- 500 گرم خرمای خشک بدون هسته و تکه شده
- 1 قاشق چای خوری پودر شکر الک شده
طرز تهیه کیک یخچالی خرما و جو
- کف ظرف مناسبی را با کاغذ روغنی بپوشانید و کنار بگذارید.
- جو، گردو، نارگیل، دانه چیا، دارچین، پودر کاکائو و عصاره وانیل را در غذاساز بریزید، مخلوط کنید تا کاملاً ترکیب شوند و مخلوطی یک دست ایجاد شود.
- در حالی که هنوز غذا ساز مواد را مخلوط می نماید، خرماها را به آرامی و در چند بخش اضافه کنید.
- هم زدن را تا زمانی ادامه دهید که مخلوطی یک دست و چسبنده ایجاد شود.
- با دست های تمیز و شسته شده، مواد را ورز دهید و اگر چسبندگی آن کم است 1 تا 2 قاشق غذا خوری آب سرد اضافه کنید.
- زمانی که خمیر کاملاً یکنواخت شد، آن را درون ظرف بریزید و با فشار به صورت یکنواخت در آن پخش کنید.
- می توانید سطح آن را با فشار محکم پشت قاشق صاف کنید، سپس روی آن را بپوشانید و حداقل یک ساعت و 30 دقیقه یا تا زمانی که سفت شود، در یخچال قرار دهید.
- پس از این زمان کیک را از قالب بیرون بیاورید و 16 برش به آن بزنید. این کیک را می توانید تا 2 هفته در یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه کیک یخچالی خرما با بیسکویت لذیذ
- زمان آماده سازی: 15 دقیقه
- زمان سرد شدن: 3 الی 4 ساعت
- نفرات: 20 نفر
- کالری: 110 کیلوکالری
طرز تهیه کیک یخچالی خرما با بیسکویت یک دستور تهیه آسان است که با توجه به حذف شدن تخم مرغ از آن، احتیاجی به پخته شدن در فر ندارد. این روش تهیه آسان با این که در 30 دقیقه صورت می گیرد، نتیجه ای بسیار لذیذ را در پی دارد. یک دسر شیرین، مقوی و خوش طعم که محبوب دل تمام اعضای خانواده و مهمان هاست. در ادامه مواد مورد احتیاج این دسر لذیذ آورده شده است.
مواد اولیه مورد احتیاج
- 125 گرم کره
- 110 گرم شکر دانه ریز دانه
- 150 گرم خرما
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
- 1/2 قاشق چایخوری نمک
- 150 گرم بیسکویت ساده وانیلی
- 1/3 فنجان نارگیل خشک شده
طرز تهیه کیک یخچالی خرما و بیسکویت
- یک ظرف مناسب را با کاغذ روغنی بپوشانید. مقدار کاغذ به قدری باشد که لبه های آن از اطراف ظرف بیرون زده باشد.
- خرماهای بدون هسته را به تکه های ریز تبدیل نموده و کنار بگذارید.
- بیسکویت ها را بشکنید یا خرد کنید و کنار بگذارید.
- در یک تابه، کره و شکر را روی حرارت ملایم آب کنید و به قدری هم بزنید تا تمام شکر حل شود. وقتی شکر حل شد، کره کمی بافت غلیظ تری پیدا می نماید.
- سپس خرماهای تکه شده را اضافه نموده، و حدود 3 دقیقه هم بزنید تا کاملاً با کره و شکر ترکیب شود.
- مخلوط خرما را از روی حرارت بردارید، وانیل و نمک را داخل آن بریزید و مخلوط کنید
- سپس تکه های بیسکویت را اضافه کنید و هم بزنید تا با مخلوط خرما کاملاً ترکیب شوند. همه تکه های بیسکویت باید با مخلوط خرما پوشانده شوند.
- تا زمانی که مواد هنوز گرم هستند در قالبی که با کاغذ روغنی پوشانده ایم بریزید و با فشار پشت قاشق یا مخلوط گرم را در قالب فشار دهید، با پشت قاشق یا کف گیر صاف کنید. به خاطر داشته باشید که کف گیر سطح آن را صاف کنید.
- پودر نارگیل را روی آن بپاشید و با پشت قاشق پودرها را روی مواد کیک فشار دهید.
- در این طرز تهیه کیک یخچالی باید قبل از اینکه مواد را به مدت 3 تا 4 ساعت در یخچال قرار دهید، اجازه دهید حدود 30 دقیقه روی پیشخوان آشپزخانه خنک شود.
- قبل از برش دادن و سرو کیک، حدود 20 دقیقه اجازه دهید تا به دمای اتاق برسد.
نکات حرفه ای در این طرز تهیه کیک یخچالی خرما:
- در این دستور پخت می توانید از کره گیاهی یا کره حیوانی بنا بر ذائقه خود مصرف کنید.
- در این دستور از شکر گرانول یا شکر سفید ساده استفاده می شود.
- از خرمای بدون هسته و معمولاً خرمای خشک استفاده شود.
- بیسکویت ماری برترین بیسکویت برای این طرز تهیه کیک یخچالی خرماست. اما اگر این نوع بیسکویت در دسترس نبود، از هر بیسکویت وانیلی دیگری می توانید بهره ببرید.
- در این روش از نمک برای جبران شیرینی زیاد خرما استفاده می شود، به خصوص اگر از کره بدون نمک استفاده شود.
- توجه داشته باشید که پودر نارگیلی که از آن استفاده می کنید فاقد شکر باشد.
- توجه داشته باشید که خرما می تواند بسیار چسبنده باشد، استفاده از یک چاقوی تیز برترین راه برای تکه کردن خرماست.
- در این طرز تهیه کیک یخچالی خرما پس از تکه کردن آن ها، هنگام تمیز کردن چاقوها و تخته ها، برای زدودن کثیفی سطوح از آب بسیار داغ بهره ببرید.
- اجازه دهید کیک خرما حدود 20 دقیقه قبل از برش به دمای اتاق برسد. از یک چاقوی تیز بهره ببرید، سپس چاقو را به سمت پایین فشار دهید تا لبه های برش ها تمیز باقی بماند.
- دسر به دست آمده از این طرز تهیه کیک یخچالی خرما را باید در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کرد. در این شرایط تا یک هفته کیک در یخچال ماندگاری دارد.
کیک خرما شکلاتی
در این طرز تهیه کیک یخچالی خرما، شکلات نیز استفاده می شود. ترکیب شکلات تلخ و خرمای شیرین طعم بسیار دلچسبی را ایجاد می نماید که همه هوادار آن می شوند. در ادامه این طرز تهیه را توضیح می دهیم.
- زمان آماده سازی: 15 دقیقه
- زمان سرد شدن: 1 ساعت 30 دقیقه
- نفرات: 10 نفر
- کالری: 150 کیلوکالری
مواد اولیه مورد احتیاج
- 30 عدد خرمای بزرگ، نرم و بدون هسته
- 15 عدد گردو
- 50 گرم کره بدون نمک
- 200 گرم شکلات تخته ای نسبتاً تلخ
- یک و نیم فنجان آرد سفید
- 1 فنجان پسته ریز خرد شده
طرز تهیه کیک یخچالی خرما و عسل
- آرد را درون یک تابه نچسب بریزید و روی حرارت ملایم به مقدار ای که بوی خامی آن گرفته شود و رنگش اندکی تیره شود تفت دهید. مراقب باشید در طول این مدت مدام آرد را هم بزنید.
- خرماها را تکه کنید و به مخلوط آرد بو داده شده اضافه کنید. با دست ورز دهید تا خرما و آرد کاملاً مخلوط شوند.
- مواد را درون یک ظرف که قبلاً کف آن را با کاغذ روغنی پوشانده اید قرار داده و با استفاده از دست و قاشق آن را پهن کنید و سطح کیک را صاف نمایید.
تاپینگ شکلات
- در این طرز تهیه کیک یخچالی خرما، تاپینگ شکلات استفاده می شود. برای تهیه این تاپینگ در یک تابه نچسب کوچک، کره را روی حرارت میانه رو به پایین آب کنید.
- یک ظرف نسبتاً بزرگ را پر از آب کنید و پس از اینکه آب آن به جوش آمد شکلات را در ظرف فلزی دیگری قرار داده و روی حرارت بخار آب در حال جوش، قرار دهید. هم بزنید تا شکلات آب شود.
- کره آب شده و پودر کاکائو را به شکلات اضافه کنید و هم بزنید.
- این ترکیب را بر روی کیک خرما بریزید.
- کیک را در یخچال قرار دهید و پس از یک ساعت و نیم آن را بیرون آورده و با چاقوی تیز به قطعات دلخواه برش دهید.
- روی هر برش مقداری از پودر پسته را بریزید. می توانید به جای پودر پسته از پودر نارگیل، دارچین و یا هر پودر دیگری که مطابق ذائقه تان است بهره ببرید.
- این کیک خرما را حدود 10 دقیقه قبل از سرو از یخچال خارج کنید.
همه چیز در خصوص خرما
خرما یک میوه هسته دار است، به این معنی که دانه ای دارد که به وسیله یک میوه گوشتی بیرونی (مانند هلو، انبه و زیتون) احاطه شده است. طبق اطلاعات به دست آمده از فسیل ها قدمت این میوه به 50 میلیون سال پیش باز می شود. ایران یکی از بزرگ ترین فراوری نمایندگان خرما در دنیا است.
نحوه نگهداری خرما
خرما برای مدتی بسیار طولانی قابل نگهداری است. می توان این میوه را به مدت حداکثر یک سال در ظرف در بسته در یخچال و یا حداکثر به مدت چند ماه در دمای اتاق نگه داشت. خرما کم ترین اندازه رطوبت را در میان میوه ها دارد، تنها 30 درصد از خرما را رطوبت تشکیل می دهد. هر چقدر خرما مانده تر شود قندهای موجود در آن به تدریج به سطح می آیند و لکه های سفید شکری را ایجاد می نمایند که امکان دارد با کپک اشتباه گرفته شود.
اطلاعات تغذیه ای خرما
خرما بسیار میوه مغذی و سالمی است. در ادامه اطلاعات تغذیه ای آن را به ازای هر 4 خرما (100 گرم) را در اختیارتان قرار می دهیم.
- کالری: 277 کیلوکالری
- کربوهیدرات: 75 گرم
- فیبر: 7 گرم (تأمین نماینده 27٪ از احتیاج روزانه بدن)
- پروتئین: 2 گرم
- چربی: 0 گرم
در ادامه عناصر مفید موجود در خرما را توضیح می دهیم.
- پتاسیم (20 درصد): یک ماده معدنی و الکترولیت کلیدی که در فرآیندهای بی شماری از جمله عملکرد سالم سیستم عصبی و انقباض قلب و ماهیچه ها دخیل است.
- منگنز (15 درصد): یک عنصر کمیاب که در عملکرد سالم مغز و سیستم عصبی نقش دارد.
- منیزیم (14 درصد): یک ماده معدنی است که نقش زیادی در تشکیل و نگهداری استخوان دارد.
ویتامین ب 6 یا پیریدوکسین (14 درصد): یک ویتامین محلول در آب که در بسیاری از واکنش های مهم بدن، از جمله متابولیسم پروتئین و تشکیل گلبول های قرمز خون، در میان عملنمودهای بی شمار دیگر دخیل است.
جمع بندی
طرز تهیه کیک یخچالی خرما شما را به دسری سالم و خوش طعم می رساند که بسیار پر هوادار است. با توجه به اینکه خرما میوه ای مقوی و سرشار از مواد مغذی است تهیه یک دسر با استفاده از شیرینی طبیعی خرما یک وعده سلامت را هدیه می دهد. شما با استفاده از خدمات آنلاین خبرنگاران می توانید مواد اولیه مورد احتیاج در انواع طرز تهیه کیک یخچالی خرما را به راحتی تهیه کنید و این دسر بی نظیر را آماده نموده و از طعم بی نظیرش لذت ببرید.
منبع: اسنپ مارکت