پوتین وارد برلین شد
به گزارش مجله جهانگیر، به گزارش خبرنگاران به نقل از روسیاالیوم، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای شرکت در نشست برلین وارد پایتخت آلمان شد.
با هزینه سفر توریستی به آلمان از دیدنی ترین کشور اروپایی بازدید کنید و از شهرهای برلین، هانوفرو، فرانکفورت و مونیخ دیدن کنید.
براساس این گزارش؛ وی قبل از آغاز نشست با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه ملاقات و تبادل نظر می نماید.
لازم به ذکر است که برلین پایتخت آلمان روز یکشنبه (29 دی) میزبان کنفرانس صلح لیبی خواهد بود، کنفرانسی که فائز السراج نخست وزیر دولت الوفاق در طرابلس، ژنرال خلیفه حفتر فرمانده شبه نظامیانی که خود را فرمانده ارتش لیبی می خواند، و کشورهای تأثیرگذار و مداخله گر در بحران لیبی شامل ایالات متحده آمریکا، انگلیس، روسیه، فرانسه، چین، ترکیه، ایتالیا، امارات، مصر، الجزایر و کشور کنگو به آن دعوت شده اند تا برای خاتمه جنگ بی فایده ای که از سال ها پیش سرزمین عمر مختار را درگیر خود نموده است، دور هم جمع شوند. حتی پیش نویس بیانیه خاتمهی کنفرانس صلح لیبی در برلین تقریباً آماده است، ولی تردیدها درباره امکان اینکه، کنفرانس برلین نتایجی را محقق کند که دیگر کنفرانس های صلح درباره لیبی همچون کنفرانس الصخیرات، نشست پاریس، کنفرانس پالرمو و دیگر نشست ها و مذاکرات سری و غیر سری صورت گرفته درباره اوضاع لیبی از انجام آن عاجز بودند، سایه افکنده است..
بر اساس خبرهایی که به رسانه ها درز نموده است، پیش نویس بیانیه خاتمهی کنفرانس لیبی در برلین که قرار است فردا یکشنبه برگزار گردد، شامل 6 بند از جمله اصلاحات در زمینه های اقتصاد و امنیت، آتش بس و اجرای منع صادرات سلاح است.
شاید سوالی که مطرح می گردد، این باشد که آیا کسانی که با یکدیگر جنگ می نمایند (دولت الوفاق لیبی در طرابلس و شبه نظامیان حفتر در بنغازی) و حامیان منطقه ای و بین المللی آنها به این سند و توقف فوری جنگ و بازگشت به فرایند سیاسی پایبند خواهند بود؟
در حقیقت، با توجه به مضامین و محتوای کنفرانس برلین، به نظر می رسد همان اشتباهات کنفرانس های قبلی را تکرار کند به ویژه از نظر غیبت طرف های محلی در لیبی و در رأس آنها نمایندگان قبایل لیبیایی با وجودی که آنها تأثیر زیادی در اوضاع لیبی دارند، بسیاری از موارد آشتی که طی ماه های آینده در لیبی صورت گرفت، محرک اصلی آن نمایندگان قبایل با توجه به نقش بزرگی که به طور کلی قبیله در جامعه لیبی بازی می نماید، بودند. نکته بعدی غیبت تونس در کنفرانس برلین است، در حالی که تونس یکی از مهمترین کشورهای همسایه لیبی است و روابط تاریخی و جغرافیایی گسترده ای با لیبی دارد و غیبت این کشور در این کنفرانس یک اشتباه غیر حساب شده است.
منبع: خبرگزاری مهر