عربستان انتقام شکست در جنگ یمن را از مهاجران می گیرد؟
به گزارش مجله جهانگیر، عربستان بعد از شکست نظامی در جنگ یمن برای تحت فشار قرار دادن یمنی ها به اقداماتی همانند اخراج کارگران و مهاجران این کشور روی آورده که با تبعات مالی فاجعه بار برای آنها همراه است.
به گزارش گوه بین الملل خبرنگاران به نقل از الواقع السعودی، وب سایت استار ترکیه در گزارشی نوشت که سیاست اخیر عربستان در خصوص اخراج کارگران یمنی تنها تلاشی برای جبران عملکرد ضعیف نظامی این کشور با کارت سیاست است و این اقدام عربستان بعلاوه باعث رکود اقتصاد یمن می گردد.
وب سایت مذکور در ادامه گزارش نوشت: هفت سال پیش ، عربستان سعودی نتوانست یک سیستم سیاسی به نفع خود در جنگ یمن ایجاد کند و پس از انعکاس بحران بشردوستانه یمن بر افکار عمومی و جامعه بین المللی در طول جنگ ، خسارات سنگینی به ویژه با عملکرد ضعیف عناصر نظامی عربستان در جبهه ها متحمل شد.
در این گزارش اشاره شده است که عربستان سعودی می خواهد پرونده یمن را بدون آسیب رساندن به معروفیت این کشور و آینده محمد بن سلمان ولیعهد سعودی با استفاده گسترده از کارت مالی برای سرپوش گذاشتن بر ضعف های نظامی خود، ببندد.
وب سایت استار نوشت: سرانجام قرارداد دانشگاهیان، پزشکان و معلمان یمنی در استان های جنوبی این کشور (عسیر ، جیزان و نجران) بدون ذکر علت ، لغو مجوز اقامت و درخواست از آنها برای خروج از عربستان سعودی ظرف چهار ماه ، نماد شکست نظامی عربستان در جنگ یمن است. جنگ با یمن وارد مرحله متفاوتی شده است تا جایی که امروزه حدود 800 هزار کارگر یمنی در عربستان سعودی وجود دارد که بیشتر آنها در مشاغل مختلف کار می نمایند.
این گزارش به سیاست عربستان در قبال یمن اشاره می نماید که عربستان با توجه به توان مالی اش نسبت به یمن به لطف درآمدهای نفتی سیاست رئال پلتیک را در پیش گرفته است که از خلال آن در پی نفوذ به کشورهای ضعیف و دارای اقتصاد آسیب پذیر در راستای منافع خود است.
این گزارش حاکی از آن است که عربستان سعودی برای جبران ضعف نظامی این کشور در جنگ یمن با کارت مالی اقدام می نماید. اخراج بی علت بیش از صد دانشگاهی و پزشک که در دانشگاه ها و بیمارستان های استان های جنوبی عربستان کار می نمایند، لغو مجوز اقامت آنها و مجبور به ترک آنها از این کشور، شاید اولین نشانه های این سیاست باشد. این بدان معناست که سعودی ها تمایل دارند جنگ یمن را علیه یمنی هایی که در خاک عربستان کار می نمایند، ادامه دهند. در واقع افرادی که شغل خود را از دست می دهند و با لغو مجوز اقامت خود در عربستان مجبور به ترک کشور می شوند، با بحران های بیشتر و جدی رو به رو خواهند شد و این امر می تواند بحران یمن را به مرحله دیگری برساند.
وب سایت استار تاکید نمود: پیامدهای جدی بشردوستانه و مالی جنگ بیش از شش ساله یمن، مسائل جمعی جدی مانند گرسنگی، بدبختی و شیوع بیماری های مختلف در این کشور ا در پی داشته است. با وجود این ، گروه زیادی از کارگران خارج از کشور هستند که از خانواده خود در یمن حمایت مالی می نمایند. از دست دادن شغل آنها بحران انسانی در یمن را تشدید می نماید. در واقع اخراج نزدیک به یک میلیون نفر یمنی ازعربستان سعودی، تصویر مالی این کشور را وخیم می نماید. ده ها هزار خانواده یمنی در حال جستجو برای یافتن یک محیط زندگی راحت تر و امن تر هستند. بسیاری از ملت یمن علیرغم جنگ ائتلاف متجاوز عربی به رهبری عربستان سعودی که می خواهند کشور یمن را نابود نمایند، به یمن بازگشته اند.
با این حال، اقدامات اجرا شده به وسیله مقامات سعودی علیه یمنی ها در عربستان چیزی کمتر از جنگ علیه یمنی ها نیست.
مقامات سعودی در اقدامی تحریک آمیز و مغایر با قوانین بین المللی هزاران یمنی مقیم این کشور را اخراج کردند. این اقدام موج گسترده ای از محکومیت را ایجاد کرد و افراد زیادی آن را پافشاری آگاهانه حاکمان ریاض بر مجازات مردم یمن تفسیر کردند.
با وجود آنکه عربستان شدیدا به این اصلاحات مالی احتیاج داشته اما این می تواند یک تاثیر خطرناک پیش بینی نشده برایش به همراه داشته باشد. این احتمال وجود دارد که هزاران یمنی اخراج شده که مجبور به بازگشت به کشور درگیر بحران انسانی و بدون فرصت مالی خود شده اند، سلاح به دست گرفته و به انصارالله یا نیروهای یمن و کمیته های مردمی بپیوندند.
منبع: خبرگزاری تسنیم