دستیابی ایران به رکورد فراوری 2.9 میلیون تن برنج

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، گفت: با توجه به افزایش سطح روان آب ها در مناطق مستعد جنوب کشور، فراوری محصول برنج در سال زراعی جاری به 2 میلیون و 900 هزار تن رسیده است، که با برآورد اجرا شده میزان مصرف این محصول سالانه به طور متوسط سه میلیون و 200 هزار تن است.

دستیابی ایران به رکورد فراوری 2.9 میلیون تن برنج

به گزارش گروه مالی خبرنگاران به نقل از پایگاه خبری وزارت جهاد کشاورزی، مهندس عباس کشاورز در همایش کشت پاییزه کشاورزان این استان از افزایش 42 درصدی فراوری برنج در کشور اطلاع داد و اضافه کرد: این رکورد برای نخستین بار در بخش فراوری محصول برنج به ثبت رسیده است.

این مسؤول توضیح داد: در صورت خودکفایی پایدار این محصول پرمصرف و حذف واردات آن، سالانه بیش از 1.1 میلیارد دلاری صرفه جویی ارزی برای کشور به ارمغان می آورد.

فراوری 14میلیون تن محصول گندم در کشور در سال زراعی جاری در کشور

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی همچنین از فراوری 14 میلیون تن محصول گندم در سال زراعی جاری اطلاع داد و گفت: این در حالی است که میزان مصرف گندم کشور سالانه 11.5 میلیون تن است.

وی، با اشاره به تامین 460 هزار تن بذر اصلاح شده گندم در سطح کشور برای کشت پاییزه سال جاری کشاورزان، تاکید نمود: در توزیع بذر محصول گندم و کود شیمیایی مورد احتیاج کشاورزان هیچ محدودیتی وجود ندارد.

پیش بینی فراوری 750 هزار تن محصول کلزا در کشور

کشاورز، به افزایش فراوری محصول دانه روغنی کلزا از 60 هزار تن به 360 هزار تن در سال زراعی گذشته اشاره نمود و اضافه کرد: با سیاست های جدید دولت در افزایش فراوری دانه های روغنی، سال زراعی آینده فراوری محصول کلزا به بیش از 750 هزار تن خواهد رسید.

وی، میزان صادرات محصولات کشاورزی به خارج از کشور در سال گذشته را 6.5 میلیارد دلار برآورد کرد و گفت: بخش عمده صادرات محصولات باغی پسته، سیب درختی، انگور و خرما و عمده محصولات زراعی صادراتی سبزی و صیفی جات بوده است.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه خودکفایی در محصول گندم را در چند سال آینده بدون افزایش سطح زیر کشت این محصول در کشور تضمین می کنیم، گفت: باید کوشش کنیم میزان بهره وری محصول را در سطح زیر کشت بالا ببریم، بالا بردن بهره وری محصول هم به سود کشاورز است و هم فراوری ناخالص کشور را بالا می برد.

وی میزان شکر مورد احتیاج در کشور را 2 میلیون و 200 تُن در سال بیان کرد و گفت: در سال 96 با فراوری 2 میلیون تُن شکر به مرز خودکفایی رسیدیم.

کشاورز با بیان اینکه از 70 درصد خاک زراعی کشور تنها یک درصد آن دارای ماده آلی است، یادآور شد: باید کوشش کنیم با بالابردن ماده آلی در خاک، بهره وری در اراضی کشاورزی را افزایش دهیم.

لازم به ذکر است؛ معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی و هیات همراه در این سفر از مزرعه گلدره شهر فرخشهر از توابع شهرستان شهرکرد در سطح 30 هکتار کشت کلزا و مزرعه شهر بلداجی از توابع شهرستان بروجن در سطح 100 هکتار کشت کلزا بازدید کردند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: بروزرسانی: 1 آذر 1398 شناسه مطلب: 210

به "دستیابی ایران به رکورد فراوری 2.9 میلیون تن برنج" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "دستیابی ایران به رکورد فراوری 2.9 میلیون تن برنج"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید