امروز غذا بدون گوشت برای ناهار چی بپزم؟ ، شورک پلو طالقانی با نیمرو

به گزارش مجله جهانگیر، شورک پلو یکی از است که اصالت آن به طالقان می رسد. این غذای محلی را با شورک که سبزی محلی مخصوص آن منطقه است تهیه می نمایند. شورک، گیاهی شبیه به تره کوهی است که خواص دارویی بسیار زیادی دارد. شورک پلو یک غذای بسیار ساده است که در مدت زمان کوتاهی می توانید آن را تهیه و در و قرار دهید. این پلوی مخلوط را معمولا با تخم مرغ نیمرو سرو می نمایند. در این مقاله از در به آموزش طرز تهیه شورک پلو می پردازیم.

امروز غذا بدون گوشت برای ناهار چی بپزم؟ ، شورک پلو طالقانی با نیمرو

مواد لازم برای تهیه شورک پلوی طالقانی

مواد اولیهاندازه مورد احتیاج
سبزی کوهی شورک500 کرم
برنج3 لیوان فرانسوی دسته دار
زعفرانبه اندازه لازم
کرهبه اندازه کافی
نمک، فلفل سیاه و زردچوبهبه اندازه لازم
تخم مرغ(2 عدد برای سرو کنار شورک پلو)

مدت زمان آماده سازی مواد اولیه: 10 دقیقه

مدت زمان لازم برای خیساندن برنج: 2 ساعت

مدت زمان لازم برای پخت شورک پلو: 40 دقیقه

مراحل طرز تهیه شورک پلو به روش طالقانی

شورک یک سبزی معطر و بسیار مقوی است که در ترکیب با برنج می توانید یک غذای لذیذ و متفاوت با آن درست کنید. این پلوی مخلوط کاملا گیاهی است و احتیاجی به گوشت و مرغ در تهیه آن نیست.

مرحله اول: مواد اولیه را آماده کنید

در اولین مرحله از طرز تهیه شورک پلو، برنج را چندین بار با آب بشویید و سپس در یک ظرف مناسب ریخته و با آب و نمک به مدت دو ساعت بخیسانید. این کار یاری می نماید تا برنج بهتر پخته گردد و اصطلاحا ری کند.

شورک را تمیز کنید و برگ های پلاسیده و زرد آن را دور بریزید. شورک را با آب چند بار به صورت کاملا تمیز بشویید تا هیچ گل و لایی روی آن باقی نماند. سبزی شورک را در آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آن خارج گردد. سپس آن را به شکل درشت خرد کنید.

زعفران را با زعفران ساب بسابید و به آن یک قطعه یخ یا کمی آب جوش اضافه کنید تا کاملا رنگ بگیرد.

شما می توانید برای تهیه برنج و زعفران به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله دوم: برنج را آماده کنید

بعد از آنکه برنج به خوبی خیس خورد آب آن را دور ریخته و برنج را در یک قابلمه با سایز مناسب بریزید. اندازهی آب به قابلمه اضافه کنید. حجم آب باید یک بند انگشت از برنج بالاتر برود. اندازهی نمک و کره نیز به برنج اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید.

حرارت را زیاد کنید و منتظر بمانید تا آب برنج کشیده گردد. در این بین کف جمع شده روی برنج را با کفگیر گرفته و دور بریزید.

شما می توانید برای تهیه کره و نمک به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله سوم: شورک را اضافه کنید

بعد از آنکه آب برنج کشیده شد، در این مرحله از تهیه شورک پلو، سبزی شورک را که شسته و خرد نموده اید به برنج اضافه کنید و کاملا هم بزنید تا به طور یکدست مخلوط گردد. برنج را از دیواره های قابلمه بردارید و در وسط قابلمه به شکل قله جمع کنید.

مرحله چهارم: شورک پلو را دم بگذارید

با قاشق روی برنج چند سوراخ ایجاد کنید. روی درب قابلمه دم کنی بگذارید و روی قابلمه قرار دهید. ابتدا حرارت را زیاد کنید تا برنج بخار کند، سپس آن را کم کنید و اجازه دهید به مدت چهل دقیقه روی حرارت ملایم بماند تا دم بکشد.

مرحله پنجم: نیمرو را آماده کنید

برای آنکه یک شورک پلو اصیل طالقانی داشته باشید، نیمرو را آماده و در کنار این غذا سرو کنید. در فاصله ای که برنج دم می کشد فرصت دارید تا نیمرو را آماده کنید. یک تابه بردارید و آن را روی حرارت قرار دهید.

کمی کره اضافه کنید و اجازه دهید کره روی حرارت ملایم ذوب گردد. سپس تخم مرغ ها را به آن اضافه کنید. بسته به سلیقه خود می توانید زرده تخم مرغ را به صورت سفت، شل یا حتی همزده آماده کنید.

شما می توانید برای تهیه تخم مرغ به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.

مرحله آخر: شورک پلو را سرو کنید

بعد از 40 دقیقه شورک پلوی شما آماده است. آن را در یک دیس مناسب بریزید. اندازهی از پلو را با زعفران مخلوط نموده و بعد با آن شورک پلو را تزئین کنید. این غذای خوشمزه و خوش طعم را با نیمرو سرو کنید و از طعم لذیذش لذت ببرید.

نکات مهم در تهیه شورک پلو مقوی و خوشمزه

  • اندازه شورک را به دلخواه خود می توانید در پلو کم یا زیاد کنید.
  • شورک ها را به صورت درشت خرد کنید تا بعد از پخت در غذا دیده گردد و زیر دندان بیاید.
  • شورک گیاهی است شبیه به تره کوهی که مزه ای مانند پیازچه و تره اما کمی تندتر دارد.
  • سبزی شورک برای پاکسازی بدن بسیار مفید است.
  • شورک پلو یک پلوی گیاهی است که با تخم مرغ نیمرو سرو می گردد با این حال شما بنا به ذائقه خود از تن ماهی یا ماهی سرخ شده در کنار این پلو می توانید بهره ببرید.

فوت و فن های خوشمزه شدن شورک پلو محلی

آیا شورک پلو را باید حتما به صورت دمی درست کرد؟

اگرچه تهیه هر نوعی از برنج به صورت دمی دارای خواص بیشتری است اما شما می توانید شورک پلو را به صورت آبکش نیز تهیه کنید. کافی است بعد از آبکش کردن برنج لایه به لایه برنج و سبزی شورک را در قابلمه بریزید و سپس روی حرارت بگذارید تا دم بکشد. برای ته دیگ نیز می توانید از سیب زمینی یا نان بهره ببرید.

از شورک یخ زده نیز می توان در تهیه شورک پلو استفاده کرد؟

شما می توانید شورک را در فریزر نگهدارید و به صورت یخ زده از آن بهره ببرید. اما در نظر داشته باشید که شورک یخ زده طعم تازه آن را ندارد، ضمن آنکه یخ موجود در سبزی ممکن است باعث وا رفتن برنج گردد، پس حتما اندازه آب برنج را کمتر در نظر بگیرید و آن را کال تر آبکش کنید. قبل از اضافه کردن شورک به برنج صبر کنید تا یخ آن باز گردد.

منبع: افق کوروش
انتشار: 11 آذر 1403 بروزرسانی: 11 آذر 1403 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 2132

به "امروز غذا بدون گوشت برای ناهار چی بپزم؟ ، شورک پلو طالقانی با نیمرو" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "امروز غذا بدون گوشت برای ناهار چی بپزم؟ ، شورک پلو طالقانی با نیمرو"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید