ویژگی های بزرگ ترین سنسور دوربین موبایل سونی لو رفت
به گزارش مجله جهانگیر، در زمینه کیفیت دوربین موبایل عوامل زیادی تاثیرگذار هستند که در این میان اندازه سنسور دوربین نقش مهمی در کیفیت عکس های ثبت شده ایفا می کند. به زبان ساده هرچقدر سنسور دوربین بزرگتر باشد، بهتر است. به همین علت جدیدترین سنسور دوربین سونی می تواند مورد توجه گسترده ای قرار بگیرد.
طبق یک گزارش نو، این سنسور با نام Exmor IMX800 راهی بازار می شود و از رزولوشن 50 مگاپیکسلی و مقدار 1/1.1 اینچی بهره می برد. این یعنی اگر تا زمان عرضه آن سنسور بزرگ تری عرضه نشود، IMX800 عنوان بزرگ ترین سنسور دوربین موبایل را از آن خود خواهد کرد. در حال حاضر این عنوان به سنسور 50 مگاپیکسلی سامسونگ GN2 تعلق دارد که مقدار آن به 1/1.12 اینچ می رسد. در نتیجه مقدار آن اندکی از سنسور نو سونی کمتر است.
این سنسور سامسونگ از پیکسل های 1.4 میکرومتری بهره می برد و به همین علت در زمینه عکاسی حرف زیادی برای گفتن دارد. یکی از ویژگی های مهم این سنسور، بهره گیری آن از فناوری Dual Pixel Pro است. این فناوری را می توانیم نسخه ارتقایافته سیستم فوکوس اتوماتیک تشخیص فاز بدانیم که می تواند دو فتودیود را درون هر پیکسل مشاهده کند و سرعت فوکوس اتوماتیک را افزایش دهد. همچنین نباید بهره گیری آن از فناوری Smart ISO را از قلم بیندازیم که به لطف آن برای انتخاب ISO در صحنه های مختلف هوشمندانه تر عمل می کند. با وجود اینکه سامسونگ هم یکی از مهم ترین سازندگان سنسورهای دوربین موبایل محسوب می شود، اما سونی در این زمینه سابقه بیشتری دارد و در کل سنسورهای ساخت سونی با استقبال بیشتری روبرو می شوند.
بر اساس گزارش های منتشر شده، گوشی شیائومی 12 اولترا احتمالا همراه با سنسور IMX800 راهی بازار می شود. باید خاطرنشان کنیم سال گذشته شیائومی می 11 اولترا با سنسور GN2 معرفی گشت و در کل شیائومی برای مدل های اولترا به استفاده از بزرگ ترین سنسورهای دوربین موجود در بازار علاقه دارد.
با توجه به مقدار این سنسور، IMX800 بدون شک یکی از بهترین سنسورهای دوربین خواهد بود. همانطور که در ابتدای این مطلب هم گفتیم، مقدار سنسور ارتباط مستقیمی با کیفیت آن دارد زیرا هرچقدر مقدار پیکسل ها بزرگ تر باشد، می توانند نور بیشتری را دریافت کنند. فتوسایت های دوربین، قطعه های مسئول تبدیل منظره به سیگنال های الکتریکی هستند. ترکیب بندی آن ها با توجه به سنسورهای مختلف، فرق دارد اما معمولاً در سنسورهای نو در هر پیکسل یک فتوسایت وجود دارد. هرچقدر این فتوسایت ها نور بیشتری جذب کنند، محدوده دینامیکی (تفاوت مقدار روشنایی بین تاریک ترین نقاط و روشن ترین نواحی عکس) بهتر می شود.
همچنین در چند سال اخیر، شرکت ها توجه زیادی به فناوری ترکیب پیکسل ها نشان داده اند که به سنسورها اجازه می دهد برای دریافت نور بیشتر، پیکسل ها را با یکدیگر ترکیب کنند. این سنسورهای بزرگ تر، و در نتیجه پیکسل های بزرگ تر، به طور گسترده ای در زمینه عکاسی در محیط های کم نور کیفیت بیشتری ارائه می کنند. این امر منجر به نویز کمتر و رنگ های بهتر حتی در محیط های کم نور می شود. روی هم رفته، هرچقدر سرعت شاتر بالاتر و عدد ISO پایین تر باشد، عکس ها شفاف تر به نظر می رسند. همچنین سنسور غول پیکر نیاز به دیافراگم بسیار باز را برطرف می کند زیرا چنین دیافراگم هایی مشکلاتی مانند اعوجاج لنز را به وجود می آورند. در ضمنً سنسور های بزرگ دوربین می توانند برای حالت بوکه هم عملکرد بسیار بهتری داشته باشند. در این حالت، سوژه که در فوکوس قرار گرفته است به صورت شفاف نمایش داده می شود و نواحی اطراف آن مات خواهد شد.
با وجود تمام این مزایای مهم، در کنار مقدار سنسور باید به عواملی مانند کیفیت و نوع لنز و همچنین بهینه سازی های نرم افزاری هم اشاره کنیم. به عنوان نوترین مدل های آیفون با وجود اینکه از دوربین 12 مگاپیکسلی بهره می برند، اما دوربین آن ها نسبت به رقبا حرف زیادی برای گفتن دارند. این یعنی شیائومی 12 اولترا با داشتن بزرگ ترین سنسور دوربین موبایل، لزوما بهترین عکس ها را ثبت نخواهد کرد. به عنوان مثال می توانیم به شیائومی می 11 اولترا اشاره کنیم که اگرچه در زمینه کیفیت عکس حرف زیادی برای گفتن دارد، اما همچنان برخی گوشی ها در سال 2021 عملکرد بهتری نسبت به آن ارائه کردند.
منبع: Android Authority
منبع: دیجیکالا مگ