ایران شانزدهمین کشور در فراوری مقالات علمی در جهان
به گزارش مجله جهانگیر، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با بیان اینکه ایران شانزدهمین کشور جهان در فراوری مقالات علمی است، گفت: در رشد مقالات علمی در صندلی اول جهان قرار داریم.
به گزارش ایسنا، حسین سالار آملی در افتتاح اجلاس بین المللی دریای خزر و توسعه پایدار در گیلان که در دانشگاه گیلان برگزار گردید، اظهار کرد: پیمان های منطقه ای مشترک تاثیر بسزایی در توسعه پایدار و همه جانبه شدن دارند.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل با بیان اینکه مشترکات بین انسان های منطقه عامل پیشرفت و توسعه پایدار است، افزود: تاریخ و سابقه فرهنگی مشترک در منطقه پشتوانه همکاری ها است.
وی علم و فناوری را وجه مشترک تعمیق همکاری ها در جهان دانست و ادامه داد: علم و فناوری برای همه مردم وجود دارد و در هیچ جای جهان یک دانشمند مورد تهاجم قرار نمی گیرد، زیرا دانش متعلق به همه مردم است و حرمت دارد. این حرمت با حرمت مسئولین سیاسی و اجرایی متفاوت است لذا می توان گفت علم و فناوری وجه مشترک تعمیق همکاری هاست.
سالار آملی با اشاره به سه سیاست کلی شورای معاونین وزارت علوم، تحقیقات و فناوری توضیح داد: اولین سیاست این است که می خواهیم علم و دانش را در جامعه اجرایی کنیم. دومین سیاست کلان وزارت علوم فنی و حرفه ای کردن دانش است و سومین سیاست کلان هم بین المللی سازی آموزش عالی است.
وی با بیان اینکه 98 درصد به علم جهان احتیاج داریم و دو درصد در داخل فراوری می گردد، گفت: تنها راه دسترسی به علم جهان بسترسازی همکاری های بین المللی است.
قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل افزود: در کشور 81 هزار عضو هیئت علمی و یکصد هزار دانشجوی دکتری داریم. محققان ما در سال 2018، 53 هزار و 340 مقاله آی. اس. آی ثبت نموده اند. البته این کافی نیست، زیرا علم ما ورودی و خروجی دارد و باید اثرگذاری هم داشته باشد که این امر با بهره گیری از تجربیات علمی دیگر کشورها میسر می گردد.
وی با تاکید بر اینکه کشورهای همسایه صندلی ویژه ای در تبادلات علمی دارند، گفت: میزان رشد علمی ایران بر مبنای مقالات آی. اس. آی همیشه روندی رو به رشد داشته است. جمهوری اسلامی در روند بین المللی سازی دانشگاه های خود فرایندهای لازم را دنبال می نماید که از این بین می توان به چاپ کتاب و مقاله اشاره نمود.
سالار آملی اعلام کرد: هر مقاله بین المللی یک همکاری مشترک بین المللی است که در جهت بین المللی سازی علم و دانش منجر می گردد.
وی با بیان اینکه ایران شانزدهمین کشور جهان در فراوری مقالات علمی است، گفت: در رشد مقالات علمی در صندلی اول جهان قرار داریم. همچنین 40 دانشگاه ما در سال 2019 بین دانشگاه های برتر جهان قرار گرفتند که بیانگر قابلیت بالای رقابتی دانشگاه های کشور است.
این مقام مسئول با اشاره به برگزاری این اجلاس همزمان با همایش بین المللی حفاظت از دریای خزر، اعلام نمود: دانشگاه های حاشیه دریای خزر باید در زمینه همکاری های علمی و آموزشی در زمینه حفاظت از دریا و منابع طبیعی تبادلات مشترکی داشته باشند، زیرا همه ما در مقابل دریای خزر مسئولیم؛ چراکه زندگی و شغل میلیون ها انسان در گرو حفاظت از دریای خزر است.
منبع: همشهری آنلاین