عکس ، این خودروها غول های یخبندان اند!
به گزارش مجله جهانگیر، گجت نیوز نوشت: در این مطلب نگاهی به برترین خودروها برای فصل زمستان، شرایط برفی و یخبندان خواهیم داشت؛ از پیکاپ های آمریکایی تا شاسی بلندهای جمع و جور سرسخت.
از اهمیت تایرهای زمستانی که تا حد زیادی به کار می آیند بگذریم، بعضی از خودروها با ویژگی هایی مثل سیستم دو دیفرانسیل یا تمام چرخ محرک پیشرفته، رانندگان را از برف و باران و یخبندان و به صورت کلی شرایط چالش برانگیز فصل زمستان نجات می دهند. در این فهرست تمرکز روی هیولاهایی نیست که از پس بحرانی ترین شرایط بر می آیند؛ در عوض، روی گزینه هایی تاکید شده است که راننده می تواند با آن ها طی فصل زمستان در طول روز در کمال راحتی به مقصد برسد. در ادامه به 14 مورد از برترین خودروها برای فصل زمستان می پردازیم.
برترین خودروها برای فصل زمستان
14. آکورا RDX
سیستم تمام چرخ محرک آکورا با نام Super-Handling All-Wheel Drive یکی از اولین هایی بود که گشتاوربرداری را با خود در پی می آورد و به جز اینکه هندلینگ خودرو در جاده های خشک را به اندازه چشمگیری بهبود می بخشد، در برف و باران هم به یاری راننده خواهد آمد. جای تعجب دارد که این خودروساز ژاپنی با ارائه نسخه های سرسخت تر از شاسی بلند RDX از این قابلیت بیشتر بهره نگرفته است. در هر صورت، آکورا آر دی ایکس به خاطر فاصله بیشتر نسبت به سطح زمین و قرارگیری در پرطرفدارترین بخش شاسی بلندهای لوکس، به فهرست برترین خودروها برای فصل زمستان راه پیدا نموده است.
13. آئودی A4 آلرود
سیستم های تمام چرخ محرک کواترو از آئودی مدت ها است که یکی از برترین نمونه ها در صنعت خودرو بوده اند و از این رو، ساخته های این خودروساز آلمانی حداقل در زمینه هندلینگ چهار چرخ بهتر از بیشتر خودروهای موجود در بازار خواهند بود. برای این فهرست مدل آلرود (Allroad) آئودی A4 به علت مرکز ثقل پایین تر، ابعاد کوچک تر و جنب و جوش سریع تر نسبت به عمده شاسی بلندهای کوچک در نظر گرفته شده است.
12. تراک های فول سایز چهار چرخ محرک
گزینه ای بهتر از تراک های چهار چرخ محرک درشت هیکل قدیمی برای عبور از برف سنگین نیست اما از آنجایی که این فهرست بیشتر از سناریوهای غیرمعمول روی رانندگی روزمره تمرکز دارد، نه فقط خودروهای توانا بلکه برترین خودروها برای فصل زمستان در نظر گرفته شده است. به همین خاطر هم به برترین تراک های ممکن برای استفاده روزمره در شرایط برفی می پردازیم.
برای زمستان پربرف، یک تراک مجهز به سیستم چهار چرخ محرک (4WD) اتوماتیک تحت عنوان اوتو یا 4A به کار می آید. به لطف این سیستم، تراک مثل یک خودروی تمام چرخ محرک (AWD) عمل می نماید و در صورت احتیاج، قدرت را به محور جلو انتقال می دهد. در مقابل، اگر راننده به این خاطر که نکند به سطح لغزنده ای بر بخورد با حالت 4Hi دور بزند، در نهایت اجزای گران قیمت خودرو بیش از حد معمول فرسوده می شوند.
در حال حاضر همه پیکاپ های چهار چرخ محرک شورلت سیلورادو و جی ام سی سیرا از حالت اوتو بهره می برند. تمام تریم های رام 1500 به جز Tradesman و Rebel هم حالت 4A دارند و برای تریم های Lariat به بعد فورد اف 150 این حالت در نظر گرفته شده است؛ در واقع فقط نسخه های گران تر چنین قابلیتی را ارائه می نمایند.
11. فورد برانکو اسپرت
تریم بالارده Badlands فورد برانکو اسپرت از سیستم تمام چرخ محرک پیشرفته تری با قابلیت گشتاور برداری برخوردار است که نبود آن شاید در تریم های دیگر حس گردد. با این حال، همه تریم های دیگر به صورت استاندارد با سیستم تمام چرخ محرک، فاصله بیشتر نسبت به زمین در مقایسه با بیشتر خودروها و حالت Slippery روانه بازار می شوند؛ این حالت جهت بهبود واکنش در یخبندان و برف، کنترل ها و سیستم های مختلف خودرو را کالیبره می نماید. فورد برانکو اسپرت را می توان یکی از برترین خودروها برای فصل زمستان بین شاسی بلندهای کوچک دانست.
10. هوندا پایلوت
طبق معمول، در مسیرهای ناهموار سیستم تمام چرخ محرک حرف اول را می زند. هوندا پایلوت به همراه هم خانواده های خود پاسپورت و ریجلاین عملاً نسخه نسل قبلی سیستم تمام چرخ محرک آکورا با قابلیت گشتاور برداری را پیش روی راننده می گذراند. به همین علت، از بیشتر کراس اوورهای سه ردیفه دیگر یک سر و گردن بالاتر قرار می گیرند.
حالت Snow اختصاصی این شاسی بلند هم جای توجه دارد و کمی بیشتر نسبت به ورودی ها واکنش نشان می دهد. هوندا پایلوت هرچه بیشتر به جلو می رویم سالخورده تر می گردد و از برترین گزینه در کلاس خود فاصله زیادی دارد، ولی بی شک در زمینه عملکرد در برف و یخبندان می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد.
9. جیپ گرند چروکی
جیپ گرند چروکی و هم خانواده هفت سرنشین آن جیپ گرند چروکی L از بیشتر رقبای خود برای گذر از طاقت فرساترین شرایط آماده ترند. این شاسی بلند علاوه بر سه سیستم چهار چرخ محرک، از سیستم Quadra-Drive II بهره مند است که به صورت استاندارد برای تریم های Trailhawk و Summit و به صورت آپشن برای تریم Overland در دسترس واقع شده است. سیستم مذکور یک دیفرانسیل لغزش محدود الکترونیک برای محور عقب را در بر می گیرد که جدا از سیستم Quadra-Trac به کشش خودرو اضافه می نماید.
تریم های بالارده گرند چروکی سیستم تعلیق بادی Quadra-Lift را هم به همراه می آورند که احتمالاً از نام آن متوجه کاربردش شده اید: افزایش ارتفاع خودرو نسبت به سطح زمین. از طریق این سیستم، ارتفاع 21 سانتی متری این شاسی بلند نسبت به سطح زمین برای تریم های Overland ،Summit و Trailhawk 4xe به 27 سانتی متر و برای مدل های بنزین سوز Trailhawks به 28 سانتی متر می رسد. به ندرت پیش می آید که کراس اووری از مرز 20 سانتی متری بگذرد.
گذشته از این ها، حالت مختص به شرایط برفی Selec-Terrain به شکل استاندارد برای همه مدل ها به جز مدل پایه Laredo موجود است. با همه این ویژگی ها، ضروری است که جیپ گرند چروکی در فهرست برترین خودروها برای فصل زمستان قرار بگیرد.
8. لندرور دیفندر
لندرور دیفندر هیولایی بریتانیایی است که هر مانعی را از سر راه خود بر می دارد، خصوصاً وقتی پای مقایسه با بقیه شاسی بلندهای لوکس هم قیمت در میان باشد. نکته مهمی که باید به آن اشاره نمود، این است که این شاسی بلند نسبت به آفرودرهای تمام و کمال دیگر نظیر جیپ رانگلر و فورد برانکو با ورودی های کنترلی موثرتر در یخبندان بهتر ظاهر خواهد شد.
به طور معین درباره برف ذکر این موضوع ضروری است که سیستم تعلیق بادی استاندارد دیفندر امکان افزایش ارتفاع آن نسبت به سطح زمین از 21 سانتی متر (که بیشتر از عمده شاسی بلندها است) به 29 سانتی متر را مهیا می نماید. سیستم های دوربین آفرودمحور این اس یو وی هم با کسب اطمینان از اینکه خودرو با مانع دردسرسازی در برف برخورد نمی نماید، به یاری راننده می آیند.
7. لندرور رنجرور
رنجرور شاید به پای دیفندر نرسد ولی اشتراکات بین آن ها زیاد است: سیستم تعلیق با قابلیت تنظیم ارتفاع، حالت رانندگی مختص به شرایط برفی، سیستم های دوربین آفرودمحور و هندلینگ بهتر نسبت به بقیه آفرودرها. رنجرور شاسی بلند فوق لوکس خوش ساختی است که توانایی آن در شرایط زمستانی هم نور علی نور می گردد.
6. ریویان R1T و R1S
پیکاپ ریویان R1T و شاسی بلند R1S با بهره گیری از موتور مجزا برای هر کدام از چهار چرخ، گشتاور برداری را یک قدم جلوتر می برند. تایرهای همه جارو (که مثل تایرهای زمستانی نیستند ولی حتماً در برف کاربرد دارند)، قابلیت تنظیم 16.5 سانتی متری ارتفاع نسبت به سطح زمین تا سقف 37 سانتی متر، مرکز ثقل فوق العاده پایین و هندلینگ استثنائی ویژگی های برجسته خودروهای ریویان به شمار می روند. به همین خاطر است که خودروهای این خودروساز نوپا بهتر از خیلی از پیکاپ ها و شاسی بلندهای نام و رسم دار از عهده سخت ترین شرایط آب و هوایی بر می آیند.
با وجود این، بین 8 حالت رانندگی مختلف ریویان های الکتریکی سرسخت خبری از حالت مخصوص برف نیست. در ضمنً باید اشاره نمود به لطف شعاع حرکتی 505 کیلومتری ساخته های ریویان، رانندگان حتی در آب و هوای سرد که باعث کاهش شعاع حرکتی می گردد می توانند بی دردسر به مقصد خود برسند.
5. سوبارو کراس ترک
سوبارو کراس ترک را می توان این طور توصیف کرد: هاچ بک جمع و جور بی ادعا با سیستم تمام چرخ محرک استاندارد و فاصله چشمگیر نسبت به سطح زمین. این هاچ بک یکی از آماده ترین خودروها برای فصل زمستان و برف و باران آن است؛ عمدتاً به علت سیستم Symmetrical All-Wheel Drive که به جای واکنش صرف به لغزش، به طور پیوسته قدرت را به همه چرخ ها منتقل می نماید. این هاچ بک بعلاوه با مهیا کردن امکان حمل راحت تجهیزات در برف، یک قدم پا را فراتر هم می گذارد.
تقریباً همه خودروهای سوبارو به جز BRZ در این زمینه دست بالا را نسبت به بیشتر خودروها دارند، اما سوبارو کراس تک به علت قیمت پایین 25 هزار دلاری برای مدل پایه و مصرف سوخت خیلی بهینه تر از سایر خودروهای فهرست حتی بیشتر به چشم می آید. سیستم تمام چرخ محرک استاندارد و فاصله 22 سانتی متری از سطح زمین که بیشتر از عمده شاسی بلندها و یکسان با سوبارو فارستر، اوتبک و اسنت است، بخشی از نقاط قوت کراس تک به شمار میرود. علاوه بر این ها، تریم اسپرت کراس ترک که از پیشرانه 2.5 خیلی بهتری بهره می برد با تنظیمات Deep Snow/Mud آماده تر هم خواهد بود.
4. سوبارو فارستر
سوبارو اوتبک قطعاً جای توجه دارد ولی فرمان واکنشی تر فارستر در سطوح لغزنده، آن را به گزینه بهتری تبدیل می نماید. درحالی که می توان روی اوتبک عنوان واگن، کراس اوور یا عناوین دیگری را گذاشت، فارستر یک شاسی بلند کامپکت و در نتیجه گزینه مناسب تری برای خریداران شیفته شاسی بلند این روزها است. بخش عمده نقاط قوت کراس ترک برای فارستر هم صدق می نماید، اما با این تفاوت که فارستر بسته پر و پیمان تری را پیش روی خریدار قرار می دهد.
حالت Deep Snow/Mud در بیشتر تریم های سوبارو فارستر به صورت استاندارد پیدا می گردد و مدل تازه Wilderness با فاصله بیشتر از سطح زمین، تایرهای همه جاروی استاندارد و سطوح ضد آب فضای داخلی یک قدم جلوتر می رود. بین شاسی بلندهای کامپکت، فارستر برترین خودرو برای فصل زمستان بر شمرده می گردد.
3. تویوتا راوفور
بر خلاف سوبارو فارستر، برای خرید تویوتا راوفور باید به تریم های آن توجه داشت. هر دو تریم Adventure و TRD Off-Road این شاسی بلند ژاپنی دارای ارتفاع بیشتر از سطح زمین، تایرهای کارآمدتر، حالت مخصوص برف و سیستم تمام چرخ محرک پیشرفته تر با قابلیت گشتاور برداری هستند. دو قابلیت آخر مذکور در تریم Limited هم به کار رفته اند. از این رو، تویوتا RAV4 می تواند یکی از برترین خودروها برای زمستان یا گزینه کاملاً قابل قبولی باشد؛ این برای نسخه های هیبرید این اس یو وی تویوتا هم صادق است که همه به سیستم تمام چرخ محرک مجهزند.
2. ولوو V60 کراس کانتری
ولوو V60 کراس کانتری هم مثل آئودی A4 آلرود یک واگن با ارتفاع افزایش پیدا نموده است که توانایی بیشتری نسبت به خودروهای مشابه و هندلینگ مطمئن تری از شاسی بلندهای عادی دارد. سیستم تمام چرخ محرک به صورت استاندارد و افزایش جالب توجه ارتفاع از سطح زمین را می توان ویژگی های اصلی این واگن سوئدی دانست. حالا هم که حرف از سوئد شد، باید گفت هیچ کس بهتر از سوئدی ها نمی داند چطور برای فصل زمستان خودرو بسازد.
1. ولوو V90 کراس کانتری
ولوو V90 کراس کانتری حتی از V60 راحت تر، جادارتر، شسته رفته تر و قدرتمندتر است. گذشته از این، واگن توانمندتری نسبت به رقبای خود آئودی A6 آلرود و مرسدس بنز E 450 All-Terrain محسوب می گردد که عملاً مزیتی در برابر یک واگن قدیمی معمولی ندارند. در مقابل، ولوو V90 کراس کانتری دارای ارتفاع بیشتری از سطح زمین است و در عبور از برف عمیق بهتر عمل خواهد نمود. هرچند به علت مرکز ثقل پایین تر آن، راننده احساس می نماید کمی بیشتر به سطح زمین چسبیده است.
227227
منبع: خبرآنلاین