با این رفتار ها قلب کودکتان را می شکنید

به گزارش مجله جهانگیر، خبرنگاران : بچه ها موجودات بیگناهی هستند که احتیاج به توجه و مراقبت زیاد از طرف والدین دارند. شیوه های فرزند پروری از گذشته تا کنون تغییراتی زیادی پیدا نموده اند. در دنیای امروز، هم پدر و هم مادر کار می نمایند و همین مسئله باعث شده، برخورد با بچه ها و تربیت آنها دچار درد سرهایی بشود.

با این رفتار ها قلب کودکتان را می شکنید

فشارها و استرس های شغلی بر رابطه والد و فرزند تاثیر پُررنگی دارد. خوب است بدانید حرف هایی از جانب شما می تواند تاثیرات مخربی بر روحیه کودک تان و رابطه ای که با او دارید بگذارد و ما در این مطلب به شما می گوییم چه چیزهایی می توانند قلب کوچک و حساس فرزندتان را بشنمایند.

مدام مقایسه کردن با سایر بچه ها

پسر بزرگ تان همواره نمرات خوبی از ریاضی اش می گیرد؟ توانایی یادگیری زبانش فوق العاده است؟ بسیار خب، شاید او واقعا با استعداد باشد اما به این معنی نیست که فرزند کوچک تر شما هم باید حتما همین ویژگی ها و استعدادها را داشته باشد تا به او ببالید. مقایسه کردن بچه ای با بچه های دیگر و تحقیر و سرزنش او بابت اینکه شبیه فلانی نیست، بدترین رفتار یک پدر یا مادر می تواند باشد.

این کار شما نه تنها قلب فرزندتان را می شکند بلکه به او این احساس را می دهد که مورد علاقه پدر و مادرش نیست. در نتیجه به توانمندی هایش شک می نماید و اعتماد بنفس خود را از دست می دهد. بهتر است ویژگی ها و توانایی های منحصر بفرد فرزندتان را پیدا کنید و او را بابت هر کار کوچکی که انجام می دهد تشویق نمایید.

پیش همه از شکست های او صحبت کردن

شاید حلقه بزرگی از دوستان و آشنایان داشته باشید که عادت دارند تمام ماجراهای زندگی شان را برای هم تعریف نمایند. اما مطرح کردن عدم پیروزیت فرزندتان نزد همه، امتیاز منفی بزرگی برای شیوه رفتاری شما با فرزندتان است. هیچ لزومی ندارد دیگران چیزی از شکست های فرزند شما بدانند. والدین هم اغلب فراموش می نمایند که شکست ها، سنگ بنای پیروزیت ها هستند و ناکامی ها در هر مرحله ای از زندگی قابل قبول و طبیعی اند. از سویی دیگر، باید به فرزندتان اهمیتِ درس گرفتن از شکست ها را یاد بدهید و او را تشویق کنید با کوشش بیشتر، دفعه بعد پیروز گردد.

مدام پند و اندرز دادن

شاید طی سال های دانشگاه تان خیلی خوب جلوی همه سخنرانی می کردید و بابت نطق های زیبای تان جوایزی هم گرفته باشد اما این ویژگی شما در خصوص فرزندتان موثر نخواهد بود. بچه ها ذاتا کنجکاوند و دوست دارند همه چیز را تجربه نمایند. آنها برای هر سوالی که به فکر شان خطور می نماید، در پی جواب های قانع نماینده هستند و همین خصوصیت در آنها باعث می گردد خطاها و اشتباهات زیادی هم بنمایند. مدام وعظ و خطابه کردن شما فقط فاصله میان تان را زیاد می نماید. سعی کنید با فرزندتان مثل یک دوست رفتار کنید، نه مانند یک رئیس!

موضوعاتی وجود دارند که احتیاج است در خصوص آنها به طور مفصل با فرزندتان بحث و مصاحبه کنید اما این مصاحبه باید دو طرفه باشد، پس متکلم وحده نباشید و به بچه ها هم اجازه حرف زدن و اظهار نظر بدهید. اگر چنین شیوه ای نداشته باشید، فرزند شما هر روز از شما دور و دورتر شده و سراغ افرادی خواهد رفت که ممکن است صلاح او را نخواهند. رئیس بازی های شما قلب فرزندتان را خواهد شکست.

سرزنش کردن

آیا جزو پدر و مادرهایی هستید که کودک خود را بابت هر اشتباهی سرزنش و نکوهش می نمایند؟ آیا به هر دلیلی از دست فرزندتان عصبانی می شوید و فکر می کنید هر اتفاق بدی که می افتد تقصیر فرزندتان است؟ سرزنش کردن کودک بابت هر چیزی به اعتماد بنفس او لطمه می زند. باید درک کنید که فرزند شما هنوز خیلی کم سن و سال و کم تجربه است و فشارهای کاری شما و خستگی و بی حوصلگی تان را درک نمی نماید. بنابراین سرکوفت و سرزنش های شما او را آزرده و دلخور می نماید.

بیش از حد انتظار داشتن

فرزندتان را با انتظارات و توقعات عجیب و غریب و خارج از توان او بمباران نکنید! هیچ ایرادی ندارد اگر کودک تان در درسی ضعیف است و نمی تواند برترین نمره را بگیرد. هیچکس کامل نیست و سرعت یادگیری بچه ها با هم فرق دارد. همه قرار نیست مدارج عالی علمی را طی نمایند و خوشبختی و پیروزیت در زندگی نیز، لزوما به تحصیلات وابسته نیست. این مسئولیت شماست که به عنوان پدر و مادر، کودک تان را به کوشش برای پیروزیت تشویق کنید اما اول باید توانمندنی های خاص او و ظرفیتش را در نظر بگیرید و به علاقه مندی هایش بیشتر از هر چیزی اهمیت بدهید.

وقت کافی برای او صرف نکردن

شاید به کارتان معتاد باشید اما حق ندارید فرزندتان را نادیده بگیرید. حمایت روحی و عاطفی از جانب والدین طی سال های رشد کودک، نقشی غیرقابل انکار و جایگزین ناپذیر بر شکل گیری هیجانات و تقویت عواطف او دارد. اگر اوقات با کیفیتی با فرزندتان سپری نکنید، رابطه تان را تخریب می کنید. فرزند شما هنوز جوان تر از آن است که درک کند چقدر مشغله دارید و تحت فشارید. او دوست دارد وقت هایی را فقط با او باشید و به او توجه کنید. تفریحات آخر هفته با فرزندتان را با هیچ چیز دیگری جایگزین نکنید.

با القاب بد خطابش کردن

پوست فرزندتان تیره است؟ عینک می زند؟ فرزند شما ممکن است بابت ویژگی خاص فیزیکی اش نسبت به خودش تردیدهایی داشته باشد و اگر شما با اشاره به این ویژگی، با اسامی بدی خطابش کنید، او را ناراحت تر می کنید و احساس ناامنی به او می دهید.

وظیفه شما این است که کاری کنید او احساس راحتی کند. تشویقش کنید روی مهارت هایش کار کند و به او شخصیتی قوی و مستقل بدهید. به فرزندتان یاد بدهید ویژگی های ظاهری افراد مهم نیستند و چیزی که اهمیت دارد، صداقت، مهربانی و بااراده بودن است که انسان را قوی و خواستنی می نماید. پس با دست انداختن فرزندتان، قلب او را نشکنید و حس بدی به او ندهید.

اینکه بگویید: تو را به مدرسه شبانه روزی خواهم فرستاد

بچه ها از این عبارت برای هشدار دادن به فرزندشان استفاده می نمایند. یک بچه آسیب پذیر و حساس ممکن است این تهدید را خیلی جدی بگیرد و این فکر به او القاء گردد که پدر و مادر دیگر او را نمی خواهند.

ترس و اضطراب جدایی از پدر و مادر می تواند کودک تان به کلی از پا بیندازد. بعضی از بچه هایی که از خانواده جدا شده و به مدارش شبانه روزی می روند، دچار افسردگی و آسیب های روحی و روانی می شوند که بخشی از شخصیت آنها شده و همواره با آنها خواهد بود. قلب کودک تان را با این تهدیدها نشکنید.

مایه درد سر دانستن او

آیا کودک تان خانه را بهم می ریزد؟ هر بار که فرزندتان کار اشتباهی می نماید او را بازخواست نکنید. او هنوز کوچک و بازیگوش است و باید این را بپذیرید. مایه زحمت و درد سر خواندن فرزند، بیشتر به ضرر اوست تا به نفعش.

لطفا تصویر مثبتی که فرزندتان از خودش ساخته نابود نکنید. او در پی جلب توجه شماست، پس با تشویق کردنش هر بار که کار خوبی می نماید، این توجه را به او بدهید. به او فرصت بدهید تا روی ضعف هایش کار کند، بینید چه چیزهایی او را مسرور می نمایند و حرفی نزنید که روح لطیف او آسیب ببیند.

کامل و بی عیب نشان دادن خودتان

متاسفانه این ابزاری است که پدر و مادرها برای تحقیر کردن و زیر سلطه گرفتن فرزندشان از آن استفاده می نمایند. نشان دادن خودتان به عنوان یک فرد کامل و بی نقص و وادار کردن فرزندتان برای الگو برداری از شما، آسیب های جدی به او وارد می نماید.

واقعیت این است که هیچکس کامل نیست و اگر انتظار داشته باشید فرزند شما کاملا بی عیب باشد، فشار و استرس زیاد به او وارد می کنید. به جای اینکه خودتان را الگوی کاملی معرفی کنید، به فرزندتان بگویید چه ضعف هایی دارید که سعی می کنید رفع شان کنید. به شخصیت او احترام بگذارید و از او نخواهید مانند فرد دیگری باشد، حتی خود شما!

جهانی ما به میزان کافی بی رحم و خشن است، پس با رفتارها و حرف های تان جهان را برای فرزندتان سخت تر از این نکنید. اجازه دهید بچه ها با تغذیه عاطفی که از شما دریافت می نماید، تا جایی که ممکن است از زندگی اش لذت ببرد.

منابع: womennow

پ

منبع: برترین ها
انتشار: 18 مهر 1403 بروزرسانی: 18 مهر 1403 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 2094

به "با این رفتار ها قلب کودکتان را می شکنید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با این رفتار ها قلب کودکتان را می شکنید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید