استقلال به پرسپولیس یاری کرد!، راه قهرمانی سپاهان آسان تر است
به گزارش مجله جهانگیر، حمید استیلی سرمربی پیشین تیم پرسپولیس در آنالیز تاکتیکی دربی 95 معتقد است که استقلال با ایجاد رجحان در میانه میدان، در کناره ها ضعیف شد.
به گزارش گروه ورزشی خبرنگاران، حمید استیلی درباره شرایط فنی ملاقات دو تیم استقلال و پرسپولیس گفت: دربی یک بازی فوق العاده مهم برای بازیکنان، طرفداران و کادرفنی است و این بار هر دو تیم هم پس از حضور پیروز در لیگ قهرمانان آسیا وارد این مسابقه شدند. پرسپولیس پس از بازگشت از آسیا، مقابل سپاهان بازی کرد که با این تیم رقابتی پایاپای برای قهرمانی دارد و استقلال هم که تا پیش از این شانس بالایی برای رقابت داشت، با شکست مقابل ذوب آهن و پرسپولیس عملاً از این کورس عقب ماند.
وی اضافه نمود: در این بازی هر کدام از مربیان اندیشه های خاصی داشتند. پرسپولیس با همان سیستم 2-4-4 بازی کرد و البته با چند بازیکن مصدوم از جمله سیامک نعمتی، محمدحسین کنعانی زادگان، کمال کامیابی نیا و امید عالیشاه بازی با سپاهان را به اتمام رساند که در نهایت عالیشاه به دربی نرسید و سه بازیکن دیگر شرایط حضور در زمین را پیدا کردند. به همین دلیل بازیکنان پرسپولیس آشنایی کامل از سیستم بازی شان داشتند، اما استقلال دست به تغییر سیستم زد و 2-5-3 وارد بازی شد. این سیستم یکسری ایراد و یکسری فواید دارد.
سرمربی پیشین پرسپولیس تأکید کرد: فواید این روش، خط دفاعی مستحکم تر با تراکم بیشتر است و خط میانی هم همین شرایط را دارد. به این دلیل که پرسپولیس با دو هافبک میانی بازی می کرد، استقلال با سه هافبک در میانه میدان حضور داشت که فزونی عددی خود را به اثبات رساند. نکات منفی این سیستم هم، ضعف کناره هاست که حضور وحید امیری و مهدی ترابی در سمت چپ مقابل وریا غفوری که تنها بود، به پرسپولیس یاری کرد. این اتفاق و اضافه شدن امیری باعث شد پرسپولیس از همان سمت به گل برسد. دیر برگشتن هافبک ها به خط دفاعی برای رسیدن پرسپولیس به گل، یاری کرد.
استیلی با بیان اینکه پرسپولیس در نیمه اول عملکرد خوبی نداشت، گفت: این اتفاق خوبی برای پرسپولیس است که در روزی که خوب نبود از حریفش سه امتیاز گرفت. همانطور که گفتم استقلال در میانه زمین و عمق خط دفاع فزونی عددی ایجاد کرد، اما در کناره ها پرسپولیس مقابل مدافع استقلال 2 مقابل یک بود و این فزونی پرسپولیس را نشان داد.
وی با اشاره به تعویض های یحیی گل محمدی در نیمه دوم، مطرح کرد: شرایط پرسپولیس در نیمه دوم با تعویض ها تغییر کرد. سیامک نعمتی مصدوم بود و حتی نمی توانست اوت دستی بیندازد و کمال کامیابی نیا هم در زمین با مصدومیتش مدارا می کرد. تعویض این دو بازیکن و حضور فرشاد فرجی و میلاد سرلک، شرایط پرسپولیس را بهتر کرد. ساکن بودن فرجی در خط دفاع باعث شد مهدی قایدی خیلی خوب کنترل گردد، چون عملاً بازی استقلال با دو مهاجم و متمایل شدن قایدی به میانه خط دفاعی پرسپولیس، او را کم کارتر نموده بود.
کارشناس فوتبال کشورمان اضافه نمود: استقلال بعد از گلی که دریافت کرد، نفرات هجومی اش را افزایش داد و رو به دفاع چهار نفره آورد که این شرایط، بازهم برای پرسپولیس بهتر شد. پرسپولیس توانست در میانه میدان پاس های بیشتری بدهد و حتی اگر دقت می کردند، می توانستند در ضد حمله بازهم به گل برسد. بازیکنان پرسپولیس بعد از تجربه های قبلی در دربی که دقایق آخر گل می خوردند، این بار به خوبی مالکیت میدان را در اختیار گرفتند تا اجازه گلزنی به استقلال را ندهند.
استیلی با تمجید از عملکرد دفاعی پرسپولیس در دبی 95 اعلام کرد: پرسپولیسی ها در ضربات ایستگاهی خوب و منسجم بودند و اشتباه دربی های قبل را تکرار نکردند که زیر فشار در دقایق آخر گل بخورند. سیدجلال و کنعانی زادگان در حضور دیاباته، دانشگر و رمضانی که سر زن بودند و به عنوان بازیکن تازه نفس وارد زمین شدند، خیلی خوب ضربات سر را زدند و البته تعویض شجاعی هم موثر بود که به خوبی توپ را از روی خط برگرداند. این مسئله برای این بازیکن هم روحیه بخش بود و حتی تعویض مهدی عبدی هم مؤثر واقع شد. در مجموع یحیی تعویض های خوبی انجام داد.
وی با بیان اینکه پرسپولیس سه امتیاز حساس را از دربی کسب کرد و حالا رقابت سختی با سپاهان دارد. گفت: اگر برنامه بازی ها را ببینید، سپاهان نسبت به جدول، بازی های آسان تری پیش رو دارد، اما پیروزی در دربی برای پرسپولیس خیلی حائز اهمیت بود. پرسپولیس نباید امتیازی از دست بدهد و برد در دربی باعث می گردد، بازیکنان راحت تر لیگ را ادامه دهند و کادرفنی هم تمرکز بهتری خواهد داشت.
سرمربی سابق پرسپولیس درباره درگیری های خاتمه بازی نیز گفت: پیش از هر چیزی باید بگویم که در این چند وقت اخیر، تماشاگران در استادیوم نبودند و به همین دلیل استرس بازیکنان کمتر است. شاید اگر تماشاگر در استادیوم بود، این درگیری ها به سکوها نیز منتقل و اوضاع بدتر می شد. اینجا نقش قانونگذار را باید در نظر بگیریم که می بایست خاطیان را با محرومیت روبرو کند و با محرومیت های سنگین مسائل اخلاقی را در فوتبال خوب جا بیندازد. در لیگ قهرمانان آسیا دیدیم با اینکه داوران آسیایی عملکرد ضعیف تری نسبت به داوران ما داشتند، اما اعتراضی به قضاوت آنها نمی شد. نه بازیکنان و نه نیمکت تیم ها، اعتراضی به سمت داور نمی کرد، چون می دانستند در صورت اعتراض با جریمه سنگین روبرو می شوند.
استیلی یادآور شد: در کشور ما هم باید قوانین طوری باشد که بازیکن، مربی یا حتی طرفدار بداند در صورت ارتکاب تخلف با جریمه سنگین روبرو می گردد. همانطور که عیسی آل کثیر به دلیل حرکتی که در فرهنگ ما کار عجیبی نبود، اما از نظر کنفدراسیون فوتبال آسیا نژادپرستی محسوب می شد، 6 ماه محروم شد. در قوانین ما هم جرم و جریمه باید با هم سنخیت داشته باشند و حتی طرفداری که اشتباه می نماید، طبق قوانین جریمه گردد.
تسنیم
منبع: خبرگزاری دانشجو