عدم ارتباطات اثربخش و تعارض در محیط کار

به گزارش مجله جهانگیر، وجود سازمان، وابسته به ارتباطات است و هر سازمانی بیش ترین وقت خود را صرف برقرار کردن ارتباط می نماید. عدم ارتباطات در محیط کار می تواند در مقیاس بزرگ بین مدیر و کارکنان و در مقیاس کوچک تر بین کارکنان با هم ایجاد بشود. شکست در ارتباطات موثر معمولا منجر به تعارض و در نتیجه ضرر به سازمان خواهد شد.

عدم ارتباطات اثربخش و تعارض در محیط کار

عواملی که منجر به تعارض در سازمان خواهند شد شامل:

ایجاد اهداف نامعلوم:

عدم ارتباطات اثربخش می تواند منجر به اهداف نامعلوم و ناتعیین گردد که در نتیجه به استرس و تعارض بین کارکنان در سازمان منجر خواهد شد. به عنوان مثال یک کارمند را در نظر بگیرید که فکر می نماید تنها با ارایه درخواست به همکارش تمام کار خود را انجام داده است؛ اما نمی داند همکارش هدف درخواست وی را هنوز متوجه نشده است. در صورت تاخیر در پاسخگویی به درخواست مورد نظر هم آغاز به غر زدن و شکایت به مدیر همکارش می گردد؛ عملی که تعارض بین این دو همکار را در پی خواهد داشت.

قضاوت کردن:

قضاوت کردن می تواند به عنوان یک مانع ارتباطی و تعارضی محسوب بگردد. به عنوان مثال موقعی که یک مدیر می گوید: من نمی توانم شما را باور کنم، قضاوتی رخ می دهد و این داوری می تواند در سازمان نقش غیر سازنده ایفا نماید.

اشتراک گذاری منابع:

شرکت ها با منابع محدود، از قبیل تجهیزات اداری، فضای کاری، اتاق جلسات و… ممکن است منجر به تجربه اختلاف و تعارض در بین کارکنانی بشوند که ارتباطات موثری هم با هم ندارند.

شیوه های نامناسب برای ارایه راهکار ها:

زمانی که راهکاری درخواست نشده و فقط به زبان تهدید و پست و مقام، پیغام ها منتقل می گردد، یکی دیگر از موانع ارتباطات موثر و تعارضات بروز می نماید. به عنوان مثال دستور دادن به کسی برای انجام کار، یا تهدید فرد به انجام کار، روش های تعیینی از ارایه نامناسب راهکار هاست. موعظه کردن هم روشی از ارایه نادرست راهکار برای مساعدت گرفتن و یاری رساندن است.

کار تیمی ضعیف:

سازمان ها معمولا به تیم ها برای پروژه های خاص یا حتی برای انجام دادن کارهای تکراری اتکا می نمایند. اگر اعضای یک تیم نتوانند بخوبی با هم ارتباط داشته باشد، مسوولیت ها و وظایف هم بصورت شفاف برای هر عضو تعیین نخواهد شد. بسیاری از مسوولیت ها ممکن است به صورت کامل با مسوولیت های دیگر تداخل داشته باشند که اعضای تیم را دچار تعارض و سردرگمی و در نهایت شکست در رسیدن به اهداف و دستاوردها خواهد نمود.

شایعه و بدگویی

شایعه پیغامی است که در بین کارکنان رواج پیدا می نماید؛ اما واقعیت ها آن را تایید نمی نمایند. شایعه زمانی رواج پیدا می نماید که کارکنان مشتاق خبر باشند، اما نتوانند آن را از منبعی موثق، دریافت نمایند. ارتباطات ضعیف می تواند منجر به پخش شدن شایعات، بدگویی و سخن چینی و در نتیجه تنش بین کارکنان بگردد. اگر مدیران در انتقال اطلاعات شکست بخورند، شایعات در بین کارکنان رواج پیدا خواهد نمود. افزایش این گونه رفتارها منجر به تشویش روحیه کارکنان و در نتیجه از دست دادن شغل خواهد شد.

حالا که با عواملی که منجر به تعارض در سازمان می شوند، اشنا شدید بنظر شما برترین راه برای ایجاد ارتباطات اثربخش در سازمان چیست؟

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 فروردین 1404 بروزرسانی: 28 فروردین 1404 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 2175

به "عدم ارتباطات اثربخش و تعارض در محیط کار" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "عدم ارتباطات اثربخش و تعارض در محیط کار"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید