بیماری پسوریازیس، سرطان؛ و ارتباط بین آنها

به گزارش مجله جهانگیر، پسوریازیس یک بیماری التهابی مزمن پوستی نسبتاً شایع است. این بیماری به احتمال زیاد ناشی از عوامل ژنتیکی همراه با محرک هایی مانند عفونت، تروما (آسیب دیدگی و زخم)، استرس و داروها رخ می دهد. علائم این بیماری شامل خارش پوست، پوسته پوسته شدن، قرمز و صورتی شدن پوست در آرنج، زانوها و پوست سر است.

بیماری پسوریازیس، سرطان؛ و ارتباط بین آنها

در یک آنالیز سیستماتیک اخیر و متاآنالیز از 58 مطالعه منتشر شده در مجله پزشکی jama dermatology ، محققان ارتباطی را بین پسوریازیس و افزایش خطر ابتلا به سرطان پیدا کردند.

مطالعه JAMA Dermatology متمرکز بر داده های مطالعات قبلی است که بین سال های 9 آوریل 2018 و 22 فوریه 2019 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. محققان دریافتند که خطر ابتلا به سرطان هایی شامل سرطان روده بزرگ، کلیه، حنجره، کبد، لنفوم، مری، دهان و لوزالمعده در مبتلایان به پسوریازیس بالاتر است. آنها بعلاوه دریافتند که خطر کلی مرگ و میر در مبتلایان به پسوریازیس شدید که به سرطان نیز مبتلا شده اند، بیشتر است.

چگونه ممکن است پسوریازیس خطر سرطان را افزایش دهد؟

اگرچه در این مطالعه به طور معین دلایل احتمال سرطان در افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس آنالیز نشده است، ما می توانیم چند شرح احتمالی را ارائه دهیم. پسوریازیس، یک بیماری التهابی است که شامل بیش فعالی سلول های ایمنی در بدن می گردد. ما می دانیم که سایر بیماری های التهابی مزمن، مانند بیماری کرون (بیماری التهابی روده)، بعلاوه با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه هستند.

بسیاری از بیماران مبتلا به پسوریازیس نیز دارای سندرم متابولیک (عوامل خطرزایی که سوخت و ساز بدن را مختل می نمایند)، اختلال در مصرف دخانیات و افزایش مصرف الکل هستند. بعضی از این شرایط بعلاوه با افزایش خطر ابتلا به سرطان همراه بوده است.

افراد مبتلا به پسوریازیس شدید معمولاً با روش های درمانی موضعی (مواردی که بر روی پوست اعمال می گردد) مانند کورتیکواستروئیدهای موضعی و ویتامین D، به مقدار کافی تسکین نمی یابند. سپس آنها ممکن است بر روی داروهایی که سلول های ایمنی و پروتئین های خاصی را هدف قرار می دهند، تمرکز نمایند. بعضی از این داروها خطر عفونت را افزایش می دهند. مطالعات قبلی تا حد کمی نشان داده اند که خطر ابتلا به سرطان در بیمارانی که این روش ها را دریافت می نمایند، زیاد نیست. سایر درمان ها، مانند فتوتراپی (نور درمانی)، معین شده است که خطر ابتلا به سرطان های پوستی را افزایش می دهد.

در صورت بروز پسوریازیس چه کاری می توانید برای کاهش خطر ابتلا به سرطان انجام دهید؟

پسوریازیس یکی از شایع ترین شرایط التهابی پوست است. این مطالعه به روش هایی که افراد مبتلا به پسوریازیس بتوانند احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهند، اشاره ای نمی کند. اما چندین اصلاحات در شیوه زندگی وجود دارد که می تواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان یاری کند و در عین حال برای سلامتی کلی شما نیز سودمند باشد.

به عنوان مثال؛ ترک سیگار، نوشیدن کمتر الکل، داشتن یک رژیم غذایی سالم تر و متعادل تر و فعالیت بدنی میانه، نه تنها می تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد بلکه ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را نیز کاهش دهد. شما بعلاوه باید با پزشک مراقبت های اولیه خود همکاری کنید تا بتوانید به موقع غربالگری های معمول سرطان مانند کولونوسکوپی، ماموگرافی و تصویربرداری ریه را انجام دهید.

منبع: فوت و فن / health.harvard.edu
انتشار: 22 مرداد 1401 بروزرسانی: 22 مرداد 1401 گردآورنده: jahangirrazmi.ir شناسه مطلب: 1880

به "بیماری پسوریازیس، سرطان؛ و ارتباط بین آنها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بیماری پسوریازیس، سرطان؛ و ارتباط بین آنها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید